SONDAJ. Ce s-ar întâmpla dacă ar avea loc alegeri parlamentare: Preferințele politice ale românilorActuala opoziție PNL-UDMR ar putea forma ușor o majoritate parlamentară, în urma unor alegeri parlamentare, arată datele unui sondaj INSCOP realizat în prima treime a lunii februarie. Principalul partid de opoziție a ajuns la 44%, cu 2.5% mai mult față de precedente măsurătoare din luna decembrie.

SONDAJ. Ce s-ar intampla daca ar avea loc alegeri parlamentare: Preferintele politice ale romanilor
SONDAJ. Ce s-ar întâmpla dacă ar avea loc alegeri parlamentare: Preferințele politice ale românilor
Foto: www.dcnews.ro

PSD e în schimb în cădere: de la 38.8% la 37.4%. Al treilea partid pe eșichierul politic este UDMR, cotat ca de obicei la 5%. PMP e la 4%, iar PRM a ajuns la un minim istoric de 1%, scrie realitatea.net.

69,8% dintre români cred că partidele politice trebuie finanțate atât de la buget cât și din surse private. 12,4% cred că doar de la buget, iar 17,9% nu au exprimat nicio opțiune.

70,9% dintre concetățenii noștri sunt de acord cu votul prin corespondență pentru românii din străinătate – urmare certă a evenimentelor de la alegerile prezidențiale. 16,2% nu sunt de acord cu votul prin corespondență, iar 12,8% nu știu sau nu răspund.

54,2% dintre români vor revenirea la votul pe listă, 23,5% vor rămânerea la uninominal (nonrăspunsuri 22,4%).

86,1% dintre români sunt de acord cu impozitarea suplimentară a persoanelor cu averi foarte mari (doar 9% dezacord.

Sondajul, realizat la comanda ziarului Adevărul, a fost realizat pe un eșantion de 1065 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%

Etichete: PNL, psd, sondaj inscop

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE