SONDAJ INSCOP: PNL pe primul loc în preferințele românilor pentru ParlamentPNL se situează pe primul loc în preferințele românilor la alegerile parlamentare. Pe locurile următoare se clasează PSD, UNPR și UDMR. 

INSCOP: PNL conduce in intentia de vot la parlamentare, urmat de PSD si UNPR
INSCOP: PNL conduce în intenția de vot la parlamentare, urmat de PSD și UNPR

Conform Barometrului INSCOP-ADEVĂRUL despre România, realizat în perioada 10 - 15 septembrie, PNL se situează pe primul loc în preferințele românilor la alegerile parlamentare, fiind urmar de PSD și UDMR. 

"Noul PNL conduce în intenția de vot a românilor cu 42% (față de 44,5% în iulie și 44,7% în aprilie). Pe locul al doilea se situează PSD cu 35% dintre opțiuni (37,1% în iulie și 39,1% în aprilie). Pe poziția a treia se clasează UNPR cu 5,1% intenție de vot, formațiunea progresistă fiind pentru prima dată măsurată separat de PSD. Poziția a patra este ocupată de UDMR cu 5% din intențiile de vot (5,1% în iulie și 5,2% în aprilie)", se arată într-un comunicat al INSCOP, citat de Agerpres.

Sursa citată precizează că UDMR este urmată de ALDE cu 2,6% (față de 3% în iulie și 2,2% în aprilie), PMP cu 2,5% (față de 2,4% în iulie și 2,8% în aprilie) și PSRO, care este cotat cu 2% din intențiile de vot.

În clasament urmează partidul M10 cu 2% (față de 2,3% în iulie), PRM cu 1,3% (față de 2,1% în iulie și 2% în aprilie), PNȚCD cu 1% și PRU tot cu 1%. 0,5% din cei care și-au exprimat o opțiune de vot au indicat alt partid. Procentul indecișilor este de 23,6%, 9,3% dintre respondenți declară că nu merg la vot, iar 4,5% reprezintă non-răspunsuri.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.085 persoane, reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/ minus 3% la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Etichete: alegeri parlamentare, parlament, PNL, psd, sondaj, UDMT

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE