Sondaj IRES: Românii sunt nemulțumiți de activitatea GuvernuluiUn sondaj IRES arată că doi din cinci oameni sunt dezamăgiţi de lupta noului Guvernul cu corupţia şi de slaba gestionare a sistemului de taxe.

Sondaj IRES: Romanii sunt nemultumiti de activitatea Guvernului
Sondaj IRES: Românii sunt nemulțumiți de activitatea Guvernului
Foto: bucurestifm.ro

Peste 63% dintre români sunt nemulţumiţi de modul în care Guvernul impune taxe şi impozite. Populaţia este la fel de dezamăgită şi de lipsa de implicare în combaterea şomajului sau în administrarea sistemului de pensii, informează digi24.ro.

58% dintre cei care au răspuns chestionarelor consideră că Executivul ignoră problemele din Sănătate, iar 56% cred că, de-a lungul mandatelor, miniştrii nu au fost deloc interesaţi să combată corupţia.

În altă ordine de idei, jumătate dintre români reproşează Guvernului că nu gestionează suficient de bine sectoare extrem de importante ca Economia sau Educaţia. Există doar două domenii în care activitatea sa este apreciată: relaţiile externe şi siguranţa publică.

De altfel, 42% dintre români se declară dezamăgiţi de întreaga activitate a Executivului. Cel mai mare nivel de nemulţumire adună, totuşi, Parlamentul. 55% dintre cei chestionaţi consideră că România merge într-o direcţie greşită.

Studiul sociologic IRES a fost realizat între doi şi patru decembrie, pe un eşantion de 1.100 de persoane şi are o marjă de eroare de plus sau minus 3%.

Etichete: Guvern, IRES, sondaj

0/1 COMENTARII
Cris
06 dec 21:50
+0
VOTURI
-0
E o neincredere in Guvern ca institutie, nu neaparat in noul Guvern, cum tabloid reiese din titlu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h