SONDAJ: Peste 80% dintre români cer pedepse mai dure, pentru cazurile de violCea mai mare parte a românilor sunt de părere că pedepsele pentru viol sunt prea blânde și ar trebui mărite, conform unui sondaj Inscop. 

SONDAJ: Peste 80% dintre romani cer pedepse mai dure, pentru cazurile de viol
SONDAJ: Peste 80% dintre români cer pedepse mai dure, pentru cazurile de viol
Foto: ziuaconstanta.ro

Sondajul Inscop relevă că 81,5% dintre români cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde și ar trebui mărite, 12,1% cred că pedepsele care se dau sunt corecte, iar 1,5% dintre români consideră că acestea sunt prea aspre și ar trebui diminuate, iar 4,9% nu știu sau nu răspund la această întrebare, scrie Agerpres, citat de romaniatv.net.

Violul de la Vaslui, cunoscut de peste 95% dintre români

Totodată, potrivit sondajului, 95,4% dintre români declară că au auzit despre cazul violului de la Vaslui, 3,6% au răspuns că nu, în timp ce 1% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Totodată, 65,6% dintre cei chestionați consideră că vina pentru acel caz de viol aparține în exclusivitate celor șapte tineri condamnați, 24,5% spun că vina aparține și celor șapte agresori, și victimei iar 2,2% declară că vina aparține victimei. Procentul non-răspunsurilor este de 7,8%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

Etichete: pedepse viol, sondaj, sondaj inscop, viol

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h