SONDAJ SOCIOPOL. Cine are cele mai mari şanse să câştige Primăria Capitalei. Topul candidaţilorPSD conduce în intenţiile de vot ale bucureştenilor, potrivit ultimului sondaj Sociopol, realizat în perioada 10-15 martie. Dacă mâine ar avea loc alegeri locale în Bucureşti, la Consiliul General, PSD ar câştiga 37%, urmat de PNL cu 30%. Conform cercetării, PSD-ALDE şi-ar adjudeca şi funcţia de primar general al Capitalei în aproape toate scenariile testate în sondaj. Nicuşor Dan este singurul candidat care ar putea să bată candidatul PSD-ALDE, însă nu în orice situaţie. 

Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie
Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie

Potrivit cercetării, 50% dintre cei intervievaţi au spus că vor merge la vot la alegerile locale, 41% nu se vor prezenta la urne, iar 9% au spus că nu sunt în ţară. 

În clasamentul intenţiilor de vot pentru Consiliul General, PSD conduce cu 37%, urmat de PNL - 30%, ALDE - 8%, independenţi - 7%, MP - 7%, USB (Nicuşor Dan) - 5%, PER - 3% şi M10 - 2%.

În ceea ce priveşte fotoliul de primar general, sondajul arată că PSD şi ALDE ar câştiga în aproximativ toate scenariile propuse.

Cercetarea a luat în considerare mai multe variante de candidaţi ai PSD şi ALDE: Şerban Nicolae, Eugen Teodorovici, Gabriela Vrânceanu Firea, Mircea Diaconu şi Călin Popescu Tăriceanu, scrie romaniatv.net.

Totodată, scenariile luate în calcul de sociologii Sociopol cuprind mai multe variante în care:

- sunt mulţi candidaţi anti-PSD

Şerban Nicolae, candidatul PSD-ALDE, ar câştiga  cu 27% în faţa celorlalţi candidaţi în varianta în care s-ar lupta cu mai mulţi candidaţi anti-PSD: Nicuşor Dan (20%), Traian Băsescu (19%), Ludovic Orban (19%). 

De asemenea, Eugen Teodorovici ar câştiga cu 29% Primăria Capitalei în acelaşi scenariu, fiind urmat de Nicuşor Dan (19%) şi Traian Băsescu cu 18%.

Gabriela Firea ar obţine 30% din voturile bucureştenilor şi ar câştiga la o diferenţă de 11% faţă de Traian Băsescu.

Şi Mircea Diaconu ar obţine scaunul de primar general cu 32% din voturi în acelaşi scenariu.

Cele mai multe voturi pentru primăria Capitalei le-ar obţine Călin Popescu Tăriceanu în acest scenariu. Acesta ar câştiga cu 35% funcţia de primar, iar Nicuşor Dan şi Traian Băsescu ar aduna fiecare 17%.

- puţini candidaţi anti-PSD, doar Ludovic Orban (Băsescu şi Nicuşor Dan se retrag)

În această variantă Şerban Nicolae l-ar învinge pe Ludovic Orban: 41% la 40%. Teodorovici l-ar bate cu 43% la 39%, Gabriela Firea l-ar surclasa cu o diferenţă de cinci procente pe Ludovic Orban, iar Mircea Diaconu l-ar învinge cu trei procente pe Ludovic Orban. Călin Popescu Tăriceanu ar obţine 47% din voturi în acest scenariu, iar Ludovic Orban doar 37%, fiind cea mai mare diferenţă în favoarea candidatului alianţei PSD-ALDE.

- puţini candidaţi anti-PSD, doar Nicuşor Dan (Băsescu, Orban se retrag)

Nicuşor Dan ar putea câştiga Primăria Capitalei în cazul în care ar candida împotriva lui Şerban Nicolae. Nicuşor Dan ar obţine 44%, iar reprezentantul PSD-ALDE doar 41%. De asemenea, Nicuşor Dan ar câştiga fotoliul de primar şi în cazul în care ar lupta contra Gabrielei Firea.

În varianta în care Nicuşor Dan ar candida împotriva lui Eugen Teodorovici, Mircea Diaconu şi Călin Popescu Tăriceanu, ar pierde. Tăriceanu ar obţine 46% din voturi, iar Nicuşor Dan doar 39%.

Sociopol este deţinut de Mirel Palada, fost consilier al lui Victor Ponta. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.214 persoane, cu o marjă de eroare de +/- 2,9%.


Etichete: alegeri bucuresti, alegeri locale 2016, sondaj, SONDAJ ALEGERI BUCURESTI, SONDAJ BUCURESTI, sondaj Sociopol

0/2 COMENTARII
alin
17 mar 21:32
+0
VOTURI
-0
si de cine este comandat sondajul? de PSD, ALDE sau PNL? Nu stiu multa lume care sa voteze cu Ludovic Orban, in schimb stiu destui care ar vota cu Nicusor Dan. ALDE? ALDE este o inventie a PSDului pt a fura voturile celor de dreapta.
GENERALUL
17 mar 18:51
+0
VOTURI
-0
Credeam ca dupa " oparitu " se trezesc si bucurestenii, sa nu-I mai voteze pe hoti si banditi, alde " fireala " sau "" cppptt "" sau " deaconul ". Dar, sincer, vad ca si Bucuresti`ul s-a prostit rau de tot.... Sau nu, sunt mai multi hoti acum si se apara intre ei.....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE