Sorin Blejnar, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul "Motorina"Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, a fost condamnat, joi, la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul "Motorina". Decizia nu este definitivă.

Sorin Blejnar
Sorin Blejnar
Foto: cotidianul.ro

Fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel București la cinci ani închisoare cu executare în dosarul "Motorina", în care este acuzat, alături de soții Radu și Diana Nemeș, de complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat. 

Radu Nemeş a fost condamnat de instanţă la nouă ani de închisoare, soţia acestuia, Diana Nemeş - la şapte ani, iar fostul şef al vămilor, Viorel Comăniţă - la cinci ani de închisoare.

Instanţa i-a mai condamnat pe Dumitru Chirvăsitu la opt ani de închisoare, pe Mihai Buliga, Andrei Jugănaru, Dumitru Preda, Ovidiu Moldovan şi Pavel Ghişe la câte şapte ani de închisoare.

Fostul ofiţer DIPI Florin Secăreanu şi Lucian Florin Ionescu au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare.

Mariana Vrânceanu a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare, iar Nicolae Belba a fost condamnat la trei ani şi cinci luni.

Instanţa a mai dispus ca inculpaţii să plătească ANAF despăgubiri civile de 242 milioane de lei.

Decizia în dosarul "Motorina" nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

Sorin Blejnar şi soţii Radu şi Diana Nemeş au fost trimişi în judecată în iulie 2014, pentru fapte de evaziune fiscală cu produse petroliere, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 56 milioane de euro.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2011 - 2012, Radu şi Diana Nemeş şi alte şapte persoane au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata obligaţiilor aferente unor tranzacţii cu aproximativ 90.000 de tone de motorină comercializate sub aparenţa unor produse petroliere inferioare.

Grupul ar fi fost sprijinit de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, de fostul său şef de cabinet Codruţ Alexandru Marta, de fostul şef al vămilor, Viorel Comăniţă, şi de fostul ofiţer DIPI Florin Secăreanu, printre alţii.

Etichete: sorin blejnar, Sorin Blejnar condamnat, Sorin Blejnar închisoare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE