UPDATE Sorin Frunzăverde, 2 ani de ÎNCHISOARE cu suspendare. A fost exclus din PNL



UPDATE Sorin Frunzăverde a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în DOSARUL ALEGERILOR PREZIDENŢIALE, anunţă Realitatea TV. Decizia nu este definitivă. Acesta a fost suspendat din PNL și nu va mai putea candida la alegerile din acest an, a anunțat Ludovic Orban. 

Sorin Frunzaverde, CONDAMNAT LA 2 DE INCHISOARE cu suspendare, in DOSARUIL ALEGERILOR PREZIDENTIALE
Sorin Frunzăverde, CONDAMNAT LA 2 DE ÎNCHISOARE cu suspendare, în DOSARUIL ALEGERILOR PREZIDENŢIALE

"În mod evident, ca urmare a criteriilor de integritate, Sorin Frunzăverde nu va mai putea candida din partea PNL. Va trebui luată o decizie la nivelul conducerii PNL Caraș Severin privitoare la desemnarea unui alt candidat'', a declarat prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, citat de Hotnews. 

STENOGRAME - Cum promitea Frunzăverde bani în schimbul voturilor pentru Iohannis

Baronul PNL de Caraș Severin promitea primarilor bani de la buget, dacă organizau votul în așa fel încît câștigătorul săfie candidatul dreptei, arată stenograme din dosarul penal al acestuia. Detalii, aici. 

Sorin Frunzăverde a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în DOSARUL ALEGERILOR PREZIDENŢIALE, decizia magistraţilor de la Tribunalul Caraş Severin nefiind definitivă. 

De asemenea, magistraţii au stabilit ca acesta să nu presteze muncă în folosul comunităţii, aşa cum fusese stabilit iniţial, decizia acestora fiind influenţată de starea de sănătate a lui Frunzăverde. 


Sorin Frunzăverde a fost trimis în judecată de DNA

Președintele Consiliului Județean Caraș Severin, Sorin Frunzăverde, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, anunță DNA. El este acuzat că între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale din luna noiembrie 2014 și-a folosit influența și autoritatea pentru a obține un număr mai mare de voturi pentru candidatul PNL, dar și pentru a-şi consolida poziţia în cadrul acestei formaţiuni politice, dar și în plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului.

Comunicatul DNA din luna iulie, când Frunzăverde a fost trimis în judecată de DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată,

sub control judiciar, a inculpatului FRUNZĂVERDE SORIN, preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin şi vicepreşedinte al unui partid politic, cu privire la săvârşirea infracțiunii de folosire, de către o persoană care deține o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, a influenţei ori a autorității în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,

și în stare de libertate, a inculpatului GHIORGHIONI IONESIE (sub control judiciar în altă cauză), vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, cu privire la săvârşirea infracțiunilor de:
- folosire, de către o persoană care deține o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, a influenţei ori a autorității în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
- influenţarea declaraţiilor (trei infracțiuni),
- fals intelectual,
- uz de fals.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale din luna noiembrie 2014, inculpatul Frunzăverde Sorin şi-a folosit influenţa pe care o avea în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin şi de vicepreşedinte al unui partid, asupra inculpatului Ghiorghioni Ionesie, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi membru în acelaşi partid politic, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, respectiv să obţină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formaţiunii din care făceau parte şi, implicit, să-şi consolideze poziţia în cadrul acestei formaţiuni politice, dar și în plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului.

Ulterior, în zilele de 12 şi 13 noiembrie 2014, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a luat legătura cu 9 primari cărora le-a solicitat, folosindu-se de autoritatea şi influenţa sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin, să facă demersuri favorabile în direcția respectivă.

De asemenea, pentru a-i determina să procedeze în acest sens, inculpatul Ghiorghioni Ionesie le-a transmis acestora că, de rezultatul votului, vor depinde alocările bugetare efectuate de Consiliul Județean către primării în anii 2015 și 2016 (respectiv până la terminarea mandatului conducerii CJ Caraș Severin).
La data de 18 noiembrie 2014, în urma unui accident rutier provocat de autoturismul pe care îl conducea, soldat cu rănirea uşoară a mai multor persoane, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a determinat trei persoane să facă declaraţii necorespunzătoare adevărului, în sensul că acestea au relatat faptul că mașina implicată în coliziune fusese condusă de către una dintre ele.

Pentru aceasta, Ghiorghioni Ionesie a uzat de mijloace de corupere, constrângere, precum şi prin folosirea autorităţii şi influenţei sale de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, preşedinte al unui composesoratului şi de preşedinte al unei asociații de vânătoare.

De asemenea, în exercitarea atribuţiilor de serviciu de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, inculpatul Ghiorghioni Ionesie a emis un act intitulat „Împuternicire” prin care se atesta în mod neconform realităţii faptul că în data de 18.11.2014, una din cele trei persoane a fost împuternicită să conducă autoturismul respectiv, aparţinând Consiliului Judeţean Caraş Severin. Acest act a fost depus ulterior la dosarul de daune al societăţii de asigurare.

Etichete: condamnare închisoare, DOSARUL ALEGERILOR PREZIDENTIALE, închisoare, sorin frunzăverde

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE