Sorin Oancea, acţionar B1 TV, audiat la DNA în dosarul lui Ludovic OrbanSorin Oancea, acționar B1 TV, s-a prezentat, marți, la sediul DNA pentru a da declarații în dosarul liberalului Ludovic Orban.

Sorin Oancea
Sorin Oancea
Foto: jurnalul.ro

UPDATE 14.00 Sorin Oancea, acționar B1 Tv, a fost audiat marți de procurorii DNA în dosarul în care este cercetat liberalul Ludovic Orban.

"I-am declarat dnei procuror că nu am avut nicio discuție cu el despre bani sau condiții comerciale și, de asemenea, i-am spus că nu avem ce să ne reproșăm noi ca post de televiziune", a declarat Oancea, citat de Agerpres.

El a precizat că nu își explică cum au ajuns asemenea informații la procurori și că aceștia vor lămuri acest aspect când și dacă vor emite un referat care va fi transmis instanței.

"Părerea mea... e mai degrabă o răzbunare între oameni politici, de afaceri, în care suntem trași practic și noi, absolut aiurea". (...) Ultima întâlnire (cu Ludovic Orban — n.r.) a fost în vinerea înainte de a fi chemat dânsul al audieri. Nu am discutat niciun moment de niciun fel de sumă de bani pentru că este ilegal. Legea nu-ți permite să iei bani", a arătat Oancea.

Acționarul B1 Tv a adăugat că aceasta pare a fi o răzbunare pe Ludovic Orban, ca o răfuială politică, și că procurorii l-au chemat la DNA deoarece s-a văzut cu Orban în acea perioadă.

"Cum ar veni, el cerea bani pentru mine sau pentru B1. De ce să ceri bani cash pentru un patron de televiziune, de ce nu te duci să faci un contract, eventual?. De ce trebuie să ceri cash? Asta mi se pare suspect", a afirmat Oancea, care a menționat că nu s-a mai văzut cu Orban după ce a fost constituit dosarul.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

"Am venit aici în calitate de martor. Presupun că e vorba de dosarul lui Ludovic Orban", a spus Sorin Oancea la intrarea în DNA.

El a precizat că nu i-a cerut niciodată bani lui Ludovic Orban și că la B1 nu se plătesc emisiunile electorale.

"Legea interzice campania pe bani, o lege... așa cum o știți. Legea de finanțare a partidelor în continuare e destul de proastă, dar așa cum m-am văzut cu dl. Orban, m-am văzut cu mulți alți politicieni în toată perioada asta" , a explicat Oancea, citat de Agerpres.

A negat că ar fi primit vreo sumă de bani sau că s-ar fi discutat despre vreo sumă de bani cu Ludovic Orban.

"Dați-mi voie să văd exact despre ce e vorba și la ieșire vă promit că voi face declarații complete. Cred, părerea mea, că e o lege proastă, ca o televiziune particulară să faci campanie electorală gratuită, e adevărat, dar nu depinde de noi să o schimbăm, de parlamentari. Se pare că a fost vorba de o discuție de el (Orban — n.r.) și altcineva", a mai spus Oancea.

Şi Cozmin Guşă, acţionar Realitatea TV, s-a prezentat, marţi, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care Ludovic Orban este acuzat că a cerut bani de la un om de afaceri, bani pe care voia să-i dea la două persoane din conducerea unor posturi TV, pentru promovare în campania electorală.

Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

"La 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a-i fi promovată imaginea. Inculpatul Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", susțin procurorii.

Etichete: DNA, Ludovic Orban, Sorin oancea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h