Sorin Oprescu a participat, sâmbătă, la evenimentele de Ziua Europei din Parcul CișmigiuPrimarul General, Sorin Oprescu, a fost prezent sâmbătă în Parcul Cișmigiu, unde Primăria Capitalei organizează Piata Statelor Membre UE. Alături de Primarul Capitalei, la eveniment au participat șeful reprezentantei Comisiei Europene la Bucurețti, Angela Filote, Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, precum și ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene.

Sorin Oprescu a participat, sambata, la evenimentele de Ziua Europei din Parcul Cismigiu
Sorin Oprescu a participat, sâmbătă, la evenimentele de Ziua Europei din Parcul Cișmigiu

„Ma bucur ca reusim sa organizam pentru a doua oara acest eveniment si sa serbam impreuna Ziua Europei. Incercam astfel sa aducem la un loc obiceiuri, traditii, activitati si oferte turistice ale tarilor europene membre UE si suntem bucurosi ca 22 de ambasade au raspuns acestei initiative a Ministerului Afacerilor Externe,
sustinuta de Primaria Capitalei. Este bine sa fim impreuna in aceasta zi, sa aratam unitate si solidaritate. Consider ca Romania a demonstrat ca merita sa fie membra a Uniunii Europene, iar romanii au dovedit ca sunt la fel de seriosi si implicati in acest proiect, precum cetatenii celorlalte state europene. La multi ani, Europa! La
multi ani, Romania, membra demna a Uniunii Europene." a declarat Primarul General.

„Imi face o mare placere sa fiu aici si sa multumesc si celor care au facut posibila aceasta initiativa, colegilor mei de la ambasadele reprezentante la Bucuresti, care au venit aici din dragoste pentru dumneavoastra, pentru Europa si pentru tarile lor, pe care vor sa le promoveze aici. Ma bucur ca Dumnezeu ne-a facut cu o inima suficient de mare ca sa incapa dragoste si pentru tara noastra, si pentru restul Europei. Din dragoste organizam aceste evenimente de Ziua Europei, speram sa va bucurati de aceasta sarbatoare si aici, in Cismigiu, dar si in Herastrau, unde continua evenimentele. La multi ani, Europa! La multi ani, Romania!", a spus și Angela Filote, seful reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti.

Piata Statelor Membre reuneste reprezentanti din 22 de tari precum Austria, Belgia, Croatia, Cipru, Cehia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania si Suedia.

Astfel, statele membre participante la acest eveniment prezinta vizitatorilor obiceiurile, activitatile si ofertele lor turistice, precum si spectacole artistice traditionale.

Accesul la evenimentele din cadrul 9 Mai - Ziua Europei este gratuit.

In acest an, se implinesc 30 de ani de cand Consiliul European de la Milano (iunie 1985) a decis ziua de 9 Mai ca Zi a Europei, precum si 10 ani de la semnarea de catre Romania a Tratatului de Aderare la UE (25 aprilie 2005).

PROGRAMUL "Pietei Statelor Membre" - Parcul Cismigiu

11.30 - 12.00 Moment artistic (Romania) "Ansamblul Romanasul"

12.00 - 12.30 Moment artistic (Irlanda) STEYSha si formatia The Sortde
Session

12.30 - 12.45 Moment artistic (Finlanda) - piesa de teatru

12.45 - 13.30 Moment artistic (Italia) - concert "The Shalalalas"

13:30 - 14:00 Moment artistic ( Austria) - formatie tobosari

14:00 - 14:20 Moment artistic Grecia - formatia Appolon Band si
ansamblul de dansuri grecesti Kymata - dansuri din Grecia centrala

14:20 - 14:50 Moment artistic (Romania)

14.50 - 15.10 Moment artistic Grecia - formatia Appolon Band si ansamblul de
dansuri grecesti Kymata - dansuri din Creta

15.10 - 15.40 Moment artistic (Romania)

15.40 - 15.45 Moment artistic ( Italia) - Asociatia Italienilor din Romania-grupul
"Tarantella"

15.45 - 16.05 Moment artistic (Grecia)Ansamblul de dansuri Kymata si formatia
Appolon Banddansuri din Cipru

16.05 - 16.10 Moment artistic ( Italia) - Asociatia Italienilor din Romania-
grupul"Tarantella"

16.10 - 16.40 Moment artistic (Polonia) - trupa de dans "Solonczanka"

16.40 - 17.00 Moment artistic (Grecia) - formatia Appolon band si ansamblul de
dansuri grecesti Kymata - dansuri de taverna

17.00 - 17.30 Moment artistic (Romania)

 

Etichete: Parcul Cişmigiu, Sorin Oprescu, ziua Europei

0/1 COMENTARII
Nesimtire fara margini
09 mai 16:24
+0
VOTURI
-0
Dupa ce zi de zi face lucruri oribile care au scos Bucurestiul din randul oraselor europene, "edilul" are tupeul sa pozeze la astfel de evenimente - vezi si legiunea de on(r)oare pentru merite deosebite in distrugerea capitalei.
Daca-l mai votati o data, o sa ajungem ca-n Somalia!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE