Sorin Oprescu a sesizat CSM în cazul judecătoarei Camelia Bogdan. O acuză de abateri disciplinarePrimarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a depus joi o plângere la CSM față de judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București. 

Oprescu a sesizat CSM in cazul judecatoarei Bogdan
Oprescu a sesizat CSM în cazul judecătoarei Bogdan

Sorin Oprescu și avocatul său Viorel Mocanu a fost joi la CSM, unde au depus o sesizare în care susțin că magistratul Camelia Bogdan ar fi săvârșit abateri disciplinare când a judecat și s-a pronunțat asupra măsurii preventive.

Oprescu a spus că dorește un proces echitabil și a adăugat că a dat de bună credință declarația în fața judecătorului de drepturi și libertăți.

"Am depus o plângere împotriva judecătoarei Bogdan Camelia, pentru că în ședința de judecată în care era vorba despre validarea sau nu a arestării doamna judecător a făcut apel la o serie întreagă de fapte care nu aveau nicio legătură cu presupusa faptă. Ba, mai mult decât atât, consider că și-a depășit obligațiunile luând un rol de 'procuror șef' și recomandând procurorului, ca și când aș fi fost absolut vinovat și ar fi fost vorba despre o sentință și nu de o discuție asupra stării preventive, iar procurorul de caz a urmat întru totul toate aceste recomandări", a spus fostul edil la sediul CSM, potrivit Agerpres.

La rândul său, avocatul Viorel Mocanu a anunțat că vor fi contestate interceptările din dosar, pentru că permite momentul procesual și pentru că în această cauză DNA a avut sprijinul SRI.

"Interceptarile din dosar vor fi contestate, dat fiind faptul ca si in acest dosar, DNA a beneficiat de sprijinul SRI in momentul in care a efectuat si a pus in aplicare acele masuri de supraveghere si de interceptare.

Interceptarile reprezinta undeva la 30% din materialul probator pe care se sustine acuzatia si nu doar cu privire la Sorin Oprescu, ci si la ceilalti acuzati din dosar. In sarcina lui Sorin Oprescu vorbim de patru interceptari ambientale, care, daca ma intrebati, nu au o relevanta in sustinerea acuzatiei. Daca vor fi anulate, cu atat mai bine", a spus avocatul lui Sorin Oprescu.

Etichete: camelia bogdan, CSM, judecător, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h