SORIN OPRESCU, acuzat de DOUĂ NOI INFRACȚIUNI. Sechestru pe casa sa și a iubiteiPrimarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost dus luni la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Procurorii DNA îi aduc o nouă acuzație. Fostul edil este acuzat acum și de spălare de bani și de constituire de grup infracțional organizat. 

SORIN OPRESCU, ELIBERAT DIN AREST
SORIN OPRESCU, ELIBERAT DIN AREST

Procurorii au pus sechestru pe două proprietăţi ale lui Sorin Oprescu, până la concurenţa valorii de 1.264.531,8 lei, respectiv o cotă indiviză de 5/6 dintr-un imobil situat în Bucureşti, Sectorul 1, cu o suprafaţă totală de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol şi boxă) şi pe o cotă parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp de teren, informează Mediafax.ro.

De asemenea, anchetatorii au pus sechestru pe un imobil aparţinând partenerei de viaţă a lui Sorin Oprescu, situat în Bucureşti, Sectorul 1, până la concurenţa valorii de 2.411.019,01 lei.

Iată comunicatul DNA referitor la extinderea urmăririi penale și la sechestru:

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus, faţă de OPRESCU SORIN MIRCEA, primar al municipiului Bucureşti, în prezent suspendat din funcţie, aflat în stare arest preventiv în prezenta cauză, extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea, în concurs real cu infracţiunea de luare de mită, și a infracțiunilor de
spălare de bani,
abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit
constituire a unui grup infracţional organizat

În aceeaşi cauză s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a cotei indivize de 5/6 dintr-un imobil situat în Bucureşti, sectorul 1, cu o suprafaţă utilă totală de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol și boxa) şi cota parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate în proprietatea lui OPRESCU SORIN MIRCEA, până la concurența valorii de 1.264.531,8 lei.
De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil aparținând partenerei de viață a lui OPRESCU SORIN MIRCEA, situat în București, sectorul 1, până la concurența valorii de 2.411.019,01 lei.
La dispunerea acestei măsuri s-au avut în vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsă.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și noile acuzații, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală."

Sorin Oprescu a fost dus luni la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Potrivit Realitatea TV, procurorii au extins ancheta în cazul lui și îi aduc două noi acuzații: spălare de bani și de constituire a unui grup infracțional organizat.

Avocatul  fostului edil, Alexandru Chiciu a declarat încă de sâmbătă că este posibil ca în cursul acestei săptămâni, procurorii să extindă ancheta în cazul edilului suspendat.

"Cred în perioada următoare procurorii vor proceda la o chemare a domnului Oprescu la DNA. Și, sigur, din acest punct de vedere îmi doresc să îmi pregătesc clientul pentru această perspectivă", spunea Alexandru Chiciu.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, pentru luare de mită.

Etichete: DNA, mită, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h