Sorin Oprescu: Al doilea pod al Pasajului Mihai Bravu, finalizat în aproximativ o lună GALERIE FOTOAl doilea pod al Pasajului Mihai Bravu, lucrare de infrastructură care ar putea soluţiona problemele de trafic din patru cartiere ale Capitalei, va fi gata în aproximativ o lună, a anunţat miercuri primarul general, Sorin Oprescu.

"Suntem în timp cu lucrarea la cel de-al doilea pod. Eu le mulțumesc constructorilor pentru că, iată, au trecut patru luni, iar până când se termină de construit cel de-al doilea pod vor fi 5 luni, 5 luni și jumătate. În felul acesta, dăm drumul la circulația pe ambele sensuri. Este penultima zona în care sigilăm inelul de circulație pentru a putea ușura trecerea peste Dâmbovița. 400.000 de oameni circulă pe inelul principal, cu mașina, în fiecare zi. Eu cred că este o realizare. Cam așa ar trebui să meargă toate lucrurile în București de a acum înainte. După ce terminăm, urmează să stăm foarte atenți pe trecerea de la Big Berceni, la Piața Sudului. Așa inelul principal este sigilat", a declarat primarul Sorin Oprescu.

Conform Primăriei Generale, structura podului metalic este terminata integral si se lucreaza in prezent la turnarea betonului de panta. Saptamana aceasta se executa hidroizolatia, iar saptamana viitoare va fi turnat betonul asfaltic de poduri si va fi definitivata vopsitoria arcelor metalice.

Marti au inceput si testele de incercari pentru viaduct si pod metalic. Atat viaductul cat si podul metalic vor fi incarcate cu diferite convoaie (incarcarile cele mai defavorabile pentru pod) si vor fi masurate caracteristicile podului care trebuie sa fie in limitele proiectului.

Primul pod, pe sensul de circulatie Vacaresti- Mihai Bravu, a fost finalizat si dat in folosinta in 1 iunie 2014.

BENEFICIIILE PROIECTULUI:

Pasajul va fi traversat zilnic de peste 48.000 de maşini şi va rezolva problemele de circulaţie a patru mari cartiere, însumând peste 600.000 de locuitori: Berceni-Olteniţei, Balta Albă, Pantelimon şi Colentina. Concret, pentru a ajunge din cartierele din sudul Capitalei în cele din nord, sau invers, şoferii nu vor mai fi obligaţi să tranziteze centrul oraşului. Potrivit edilului-şef al Capitalei, Pasajul suprateran Mihai Bravu va ajuta, de asemenea, la descongestionarea traficului în zonele Brâncoveanu, Niţu Vasile, Bulevardul Berceni şi fosta Macaralei.

Obiectivul general al proiectului este acela de a continua programul de optimizare a traficului cu posibilitatea realizării unui pasaj rutier suprateran prin care să se realizeze o legătură rutieră mai rapidă între Şoseaua Mihai Bravu şi Splaiul Unirii. Scopul proiectului îl reprezintă descongestionarea traficului din zona intersecţiei Şoseaua Mihai Bravu - Splaiul Unirii - Calea Văcăreşti.

Deşi investiţia de la Pasajul Mihai Bravu a început în anul 2011, lucrările au fost oprite în anul 2012, după ce firma Romstrade, deţinută de afaceristul Nelu Iordache, câştigătoarea licitaţiei pentru construirea pasajului, a intrat în insolvenţă. Astfel, în decembrie 2012, contractul cu aceasta a fost reziliat, după ce municipalitatea plătise deja 37 de milioane de lei. Timp de peste un an lucrările au fost îngheţate, deoarece a fost necesară realizarea unei noi licitaţii. În urma acesteia, lucrările au fost atribuite unui nou constructor, reprezentat de asocierea italiană Astaldi Spa – Astalrom SA.Etichete: Mihai Bravu, pod Mihai Bravu

0/2 COMENTARII
Dan
16 oct 11:09
+0
VOTURI
-0
Un pasaj fara nici o utilitate, bani tocati de la bucuresteni ptr. afacerie de famiglie ale mafiotului oprescu. Poate cineva sa justifice un pod ridicat peste un alt pod (?!), unde NICIODATA nu au existat vreodata probleme de trafic ? O aberatie fara sens acest pasaj , basca s-au distrus si liniile de tramvai + statiile care erau modernizate si unde se bagasera o gramada de bani. Aici nu este incompetenta , este o MAFIE , si poarta sigla marca sorinel oparescu-bugs buny.
ggg
15 oct 12:48
+0
VOTURI
-0
oricum aveau pe unde sa mearga ... in vest e mai trist ( A1 - maniu - lujerului ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE