Decizia privind eliberarea lui Sorin Oprescu, amânată pentru joiUPDATE: Curtea de Apel București (CAB) a amânat pentru joi decizia privind eliberarea primarului suspendat al Capitalei. Sorin Oprescu a solicitat judecătorilor înlocuirea arestului preventiv cu o măsură preventivă mai ușoară, respectiv arestul la domiciliu sau punerea sub controlul judiciar.

Sorin Oprescu: "Nu-l cunosc pe directorul Hexi Pharma. Chestiunea este exagerata"  (Foto radu-tudor.ro)
Sorin Oprescu: "Nu-l cunosc pe directorul Hexi Pharma. Chestiunea este exagerată" (Foto radu-tudor.ro)

Miercuri, după 53 de zile de arest, Sorin Oprescu a apărut din nou în faţa magistraţilor cu o cerere de eliberare pe motive medicale. Primarul susţine că are nevoie de analize amănunţite, mai ales din cauza unei suspiciuni de cancer. Avocaţii lui Oprescu au avut, însă, o misiune dificilă: primii judecători care i-au respins cererea primarului au precizat că nu există niciun document oficial care să ateste că Oprescu nu poate fi tratat după gratii.

Între timp, şi procurorii DNA au extins ancheta în privinţa primarului. Pe lângă luare de mită, Oprescu este acuzat şi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Anchetatorii au pus sechestru atât pe imobilele sale, cât şi pe locuinţa partenerei sale de viaţă.

În 9 octombrie, Curtea de Apel București a decis ca Sorin Oprescu să rămână în continuare în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Magistrații au respins contestația lui Sorin Oprescu la decizia Tribunalului București prin care i-a fost prelungită arestarea preventivă cu 30 de zile, decizia fiind definitivă.

Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite.

De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

Etichete: Curtea de Apel, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE