Sorin Oprescu contrazice ISU: Acoperișul Arenei Naționale îndeplinește standardele europeneAcoperișul Arenei Naționale îndeplinește standardele europene, spune primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu. O dovedește și faptul că UEFA a permis deschiderea stadionului, a mai spus fostul edil. Sorin Oprescu a precizat că ancheta din jurul Arenei Naționale din prezent este o „poveste”generată de tragedia din Colectiv.

Sorin Oprescu contrazice ISU: Acoperisul Arenei Nationale indeplineste standardele europene
Sorin Oprescu contrazice ISU: Acoperișul Arenei Naționale îndeplinește standardele europene

"Este o poveste chestia asta cu acoperișul. Acoperișul e făcut după normele europene, este făcută de firma pe care am găsit-o acolo lucrând și recunosc au lucrat foarte bine. Nu au existat niciun fel de discuții, toate aprobările au fost luate. Toate prerogatiovele au fost puse în funcțiune, când UEFA a venit și a cercetat, îndrăznesc să spun aproape loc de loc, scările, evacuarea, am făcut exerciții. Că nu corespund standardele europene cu standardele noastre din România privind acoperișul, e posibil. În urma nenorocirii de la Colectiv, acum suflăm și în iaurt. Poate e mai bine așa”, a declarat Sorin Oprescu, potrivit Digi24.ro. 

De asemenea, Sorin Oprescu a subliniat că Arena Națională este încă în garanție.

„Vă rog să nu uitați că închiderea și deschiderea ei sunt făcute după un protocol special, aprobările sunt luate de la Munchen. Nimeni nu a făcut de capul lui, nimeni nu a apăsat pe un buton să o închidă sau să o deschidă. Oricum e în garanție”, a spus Sorin Oprescu,

Întrebat cine este responsabil pentru situația de acum de la Arena Națională, primarul suspendat al Capitalei a precizat că trebuie să așteptăm până la finalizarea anchetei.

„Stai să-i lăsăm pe oameni, să își facă ancheta. De fapt, eu când am preluat în 2008 deja era o anchetă acolo”, a declarat Sorin Oprescu.

Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sezizat din oficiu şi face cercetări cu privire la fapte de abuz în serviciu, în legătură cu modul în care s-au făcut plăţile pentru Arena Naţională.

Din costurile totale ale stadionului, 234 de milioane de euro, pentru acoperiş s-a plătit suma de 84 de milioane de lei.

Arena Națională este închisă de mai bine de trei luni. Primăria Capitalei cheltuie anual șapte milioane de lei pentru întreținerea stadionului.

Etichete: acoperiş, Arena Naţională, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE