Sorin Oprescu, în Consiliul General: "Eu o să stau în rai!". Opoziția - "dincolo"Primarul general i-a răspuns unui consilier general din partea PDL care îl acuza că minte, referitor la fondurile alocate pentru gestionarea problemei câinilor vagabonzi, într-un mod cel puțin ciudat, dar specific lui Sorin Oprescu. 

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Consilierul general din partea PDL, Mircea Raicu, a intervenit în ședința de îndată a Consiliului General al Municipiului București de vineri, dedicată votării organizării unui referendum local la nivelul Municipiului București referitor la eutanasierea câinilor vagabonzi, acuzându-l pe primarul general Sorin Oprescu de minciună. 

După ce Sorin Oprescu declarase că vechiul consiliu general, cu majoritate PDL, nu i-a permis să acorde sume mai mari pentru problema câinilor vagabonzi, acesta a fost contrazis de liderul PDL, care l-a acuzat de minciună: "A primit pentru ASPA exact atâția bani cât a cerut. Nimeni din fostul Consiliu nu s-a atins de sume la câini, s-a înțeles că este o problemă importantă. Drept dovadă, noi am propus anul acesta un buget de 18 milioane la ASP și până acum s-au cheltuit doar două milioane. Așa s-a întâmplat și anii trecuți, s-au dat banii și s-au întors înapoi la buget!" - a spus Mircea Raicu.

Referitor la adăpostul de câini de la Mihăilești, Raicu a spus că Oprescu l-a găsit deja cumpărat, și, în cinci ani de mandat aici nu s-a crescut numărul de locuri pentru câinii vagabonzi, fiind vorba tot de 150 de locuri, în loc de câteva mii, așa cum trebuia.

Sorin Oprescu i-a răspuns lui Mircea Raicu atrăgând atenția că PDL a făcut bugetul pe vremea când avea majoritate în Consiliu, iar lucrurile spuse în ședințele Consiliului rămân pentru posteritate. "Vă vor judeca generațiile viitoare! Generațiile politice sau cronologice. Dar cu siguranță nu ne vom întâlni când vom fi praf de stele, pentru că eu voi sta în Rai, dumneavoastră dincolo!" - a concluzionat Oprescu.

Consilierii generali din partea PDL au cerut ca pe buletinul de vot de la referendumul local să fie introdusă și o întrebare referitoare la demiterea lui Sorin Oprescu. Amendamentul a fost respins de majoritatea din Consiliul General. Ca urmare, consilierii generali PDL au părăsit ședința.

Etichete: Consiliul General, Mircea Raicu, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h