Sorin Oprescu nu candidează pentru un nou mandat la Primăria Capitalei: "Îmi pare rău!"Sorin Oprescu a declarat, luni, că nu candidează pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, deşi au fost strânse semnături pentru depunerea candidaturii şi şi-ar fi dorit să continue proiectele pe care le-a început. Oprescu a explicat că sunt mai multe lucruri care îl împiedică să intre în cursa electorală şi le-a mulţumit celor care au semnat pentru candidatura sa: "Este o chestiune care m-a tuşat... Îmi pare rău". 

SORIN OPRESCU
SORIN OPRESCU

Sorin Oprescu a declarat că nu va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei din considerente ce țin de morală, dar și pentru că trebuie să se supună unor condiții impuse de controlul judiciar. 

"Sunt mai multe lucruri care mă opresc să candidez. Este o chestiune de morală şi fiecare îşi alege singur calea. Nu vreau să-i supăr, dar vreau să le mulţumesc şi să le spun oamenilor care au semnat pentru mine că și-au păstrat încrederea în mine și asta nu poate decât să mă bucure şi să am acelaşi timp un suport al nevinovăţiei merele. În al doilea rând, nu vreau să uite că sunt sub control judiciar, ceea ce impune anumite restricții.

În al treilea rând, am certitudinea că unul dintre eventualii mei contracandidați și-a luat măsurile de a bloca orice fel de inițiativă de construcție a Bucureștiului. Să dea Dumnezeu ca cei care vor câștiga această cursă electorală să facă tot atât cât am făcut și eu sau poate chiar mai mult", a declarat Oprescu.

Acesta a mai susținut că, din câte a auzit, s-a depășit numărul de semnături necesar înscrierii sale în cursa electorală: "Aproape din toate sectorale, chestiune care m-a tuşat şi e a treia oară... Îmi pare rău... Eu le mulţumesc pentru încrederea pe care bucureştenii au păstrat-o faţă de mine."

Întrebat dacă ar fi candidat în eventualitatea în care nu exista controlul judiciar, Sorin Oprescu a răspuns: "Dacă nu mă oprea morala, controlul judiciar, dacă era altă situație, sigur că eram prezent acolo. Aş fi dus la bun sfârșit ce am început, dar rămâne doar o dorinţă. (...) Trebuie să dovedești tu că ești nevinovat pentru că, la noi, funcționează prezumția de vinovăție, nu de nevinovăție. Atunci, în condiţiile acestei societăţi cu derapajele ei, trebuie să-ți adaptezi propria morală la timpurile pe care le trăiești".

Întrebat ce părere are despre candidatura lui Piedone, Oprescu a răspuns: "Nu comentez acest lucru, nu ar avea sens. Fiecare-și are morala și educația lui și acționează în acest sens".

De asemenea, Oprescu a fost întrebat dacă Gabriela Firea este capabilă să continue proiectele lui la Primăria Capitalei. "Este o doamnă care, din câte știu eu, s-a pregătit foarte bine și cred că are și dorința și putința să construiască în București", a spus Oprescu despre Firea.

Sorin Oprescu s-a prezentat luni la Curtea de Apel București, unde se judecă o contestație depusă de el împotriva măsurilor și excepțiilor dispuse de judecători în dosarul în care este judecat pentru corupție.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Sorin Oprescu

0/6 COMENTARII
vlad
26 apr 10:37
+0
VOTURI
-0
Nene, pai si cand si unde a strans semnaturi?? Toti astia din partidele mari pur si simplu si-au cumparat semnaturile. Sunt oameni care se duc si pentru 1-2 lei cumpara o semnatura pe un formular in alb, care apoi se vinde partidelor. De ce nu sunt formularele astea dublate si de informatie digitala?? Sa vina si cu listele reale dar si cu o lista clara, o baza de date... asa, ca sa se poata compara semnatarii!!! Nici nu ar fi munca sau costuri din partea autoritatii electorale; ar fi munca astora care se vor primari sa introduca datele
Cris
25 apr 15:30
+0
VOTURI
-0
Deci avem asa: escrocul de Basescu, cu tupeu deosebit, era cat pe ce sa candideze (daca nu ii scoteau baietii un dosar de la naftalina). Apoi Piedone, Oprescu, Vanghelie... etc. Daca il elibereaza astia pe Voiculescu, in secunda doi se inscrie in campanie.

O astfel de nesimtzire, fara precedent, nu poate avea decat o singura explicatie - natiunea doarme profund... pe ea.
elena
25 apr 11:55
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com
Neagoe Mihai Lucian
25 apr 11:28
+0
VOTURI
-0
Felicitari pentru spagile luate !
Neagoe Mihai Lucian
25 apr 10:29
+0
VOTURI
-0
Felicitari pentru treaba facuta !
Cris
25 apr 10:07
+0
VOTURI
-0
Si Oprescu si Piedone... sunt misto alegerile astea. Faci si un ban gramada si dupa aia mai incerci odata...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE