Sorin Oprescu: "Nu-l cunosc pe directorul Hexi Pharma. Chestiunea este exagerată"Sorin Oprescu, primarul suspendat al Bucureștiului și fostul director de la Spitalul Universitar, susține că nu îl cunoaște pe directorul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea. Primarul suspendat consideră totodată că "este exagerată chestiunea cu infecții care provoacă moartea oamenilor".

Sorin Oprescu: "Nu-l cunosc pe directorul Hexi Pharma. Chestiunea este exagerata"  (Foto radu-tudor.ro)
Sorin Oprescu: "Nu-l cunosc pe directorul Hexi Pharma. Chestiunea este exagerată" (Foto radu-tudor.ro)

Prezent marti la sediul Curtii de Apel Bucuresti, unde se judeca o contestatie depusa in dosarul in care este trimis in judecata pentru coruptie, Oprescu le-a declarat jurnalistilor ca nu il cunoaste pe Dan Condrea, ci pe tatal acestuia, care era farmacist sef la Spitalul Universitar, potrivit Agerpres.ro

Presa a relatat ca firma Hexi Pharma si-a inceput activitatea in anul 1994 (la acea vreme se numea Universitar Farma), intr-un spatiu primit gratuit in incinta farmaciei Spitalului Universitar, obiectul de activitate fiind comercializarea produselor farmaceutice si medicamente.

La acea vreme, Sorin Oprescu era directorul Spitalului Universitar.

Contractul cu Universitar Farma (actuala HehiPharma) a fost semnat, in 1994, pe de o parte de Sorin Oprescu, director la acea vreme al Spitalului Universitar, si pe de alta parte de Ion Mateescu si Virgil Condrea, director, respectiv sef de productie al Universitar Farma.

Intrebat daca ar avea curajul sa se interneze intr-un spital unde au fost gasiti dezinfectanti diluati, Oprescu a spus: "Da, pentru ca lucrez intr-o sectie de chirurgie, vad si eu care este starea in sectie, care este starea in spital. (...) Este exagerata chestiunea cu infectii care provoaca moartea oamenilor. Nu peste tot. Din ce cauza, cum, concentratie, contracte sunt departe de lucrurile astea, tocmai pentru faptul ca nu am fost in ultimii sapte ani si jumatate in miezul sistemului, dar asta nu a inseamna ca nu am avut grija de spitalele pe care le-am avut in custodie."

Etichete: dezinfectanti, Hexi Pharma, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE