Sorin Oprescu și-a reluat profesia de medic la Spitalul Universitar. A avut primii paciențiPrimarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a reîntors, luni, la Spitalul Universitar. Fostul edil îşi va relua activitatea de medic chirurg.

Sorin Oprescu si-a reluat profesia de medic la Spitalul Universitar. A avut primii pacienti
Sorin Oprescu și-a reluat profesia de medic la Spitalul Universitar. A avut primii pacienți

Sorin Oprescu a declarat că a început deja să primească pacienți, dar că încă nu a intrat în sala de operații. De asemenea, Oprescu a precizat că a mai operat și pe când exercita funcția de primar, doar că a făcut acest lucru în weekend-uri.

Întrebat dacă ar dori să devină, din nou, manager al Spitalului Universitar, Sorin Oprescu a precizat că actuala conducere își face treaba foarte bine și că de-a lungul timpului au perfecționat lucrurile începute de el.

„Am venit să iau toate actele. Ca să spun cinstit am început munca, au început să vină pacienți. Ce să faci, sunt amărâți, au nevoie de ajutor. Nu am intrat încă în sală (sala de operații n. Red) că jumătate din săptămâna trecută mi-am petrecut-o pe drumuri, că așa-i la noi, dacă n-aș ștampilă și semnătură s-a terminat. Trebuia să îmi obțin adeverințele necesare. Dor e puțin spus. Cred că în timpul cât am stat am stat la Primărie și mi-am îndeplinit sarcinile am și operat. Dar de frica voastră, am făcut-o...nu în secret, am făcut-o sâmbăta, duminica”, a declarat Sorin Oprescu în fața Spitalului Universitar, potrivit Digi24. 

Inițial, Sorin Oprescu a fost inculpat de DNA pentru luare de mită, după care procurorii au extins urmărirea penală pentru spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

Etichete: Sorin Oprescu, spital, Spitalul Universitar Municipal

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE