Sorin Oprescu va contesta interceptările ambientale făcute de SRI în dosarul săuSorin Oprescu va contesta în instanţă interceptările făcute de SRI în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie. 

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Avocatul lui Sorin Oprescu a declarat că sunt patru interceptări ambientale şi reprezintă aproximativ o treime din materialul probator strâns de DNA în cazul primarului suspendat al Capitalei.

"Interceptarile din dosar vor fi contestate, dat fiind faptul ca si in acest dosar, DNA a beneficiat de sprijinul SRI in momentul in care a efectuat si a pus in aplicare acele masuri de supraveghere si de interceptare.

Interceptarile reprezinta undeva la 30% din materialul probator pe care se sustine acuzatia si nu doar cu privire la Sorin Oprescu, ci si la ceilalti acuzati din dosar. In sarcina lui Sorin Oprescu vorbim de patru interceptari ambientale, care, daca ma intrebati, nu au o relevanta in sustinerea acuzatiei. Daca vor fi anulate, cu atat mai bine", a spus avocatul lui Sorin Oprescu.

Avocatul a mai spus că magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti vor decide dacă înlătură sau nu interceptările ca "mijloace de probă": "Acesta este un motiv pentru care Curtea de Apel Bucuresti decide daca inlatura sau nu aceste mijloace de proba. De altfel, noi am invocat si alte mijloace de proba care, in opinia apararii au fost obtine nelegal".

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a afirmat joi că niciunul dintre cei care au făcut fapte penale nu va scăpa de pedeapsă ca urmare a deciziei CCR privind neconstituționalitatea dispozițiilor din Codul de procedură penală care prevăd că supravegherea tehnică dispusă de procuror poate fi efectuată nu doar de "organul de cercetare penală sau de lucrători specializați din cadrul poliției", ci și de "alte organe specializate ale statului".

Etichete: interceptări, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE