Sorin Oprescu a fost transferat la Spitalul Universitar. Ar putea fi operatSorin Oprescu a fost transferat, sâmbătă, la Spitalul Universitar, pentru investigații medicale amănunțite. Primarul suspendat al Capitalei va rămâne internat până marți, iar medicii iau în considerare și realizarea unei intervenții chirurgicale.

Sorin Oprescu va fi transferat la Spitalul Universitar
Sorin Oprescu va fi transferat la Spitalul Universitar

Sorin Oprescu rămâne internat sub escortă la Spitalul Universitar din Bucureşti. Luni, primarul suspendat al Capitalei va fi supus unei coronarografii, iar până atunci primarul suspendat va fi urmărit permanent.

Potrivit şefului secţiei de Cardiologie, Mircea Cinteză, încă nu se poate spune dacă problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o intervenţie de lărgire a arterei sau printr-o operaţie pe cord.

UPDATE: Sorin Oprescu a rămas internat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul Universitar de Urgență. Acesta a făcut mai multe teste, printre care și un EKG. Medicii au stabilit să-l interneze pentru ca fostul edil să fie supus mai multor investigații medicale.

UPDATE: Sorin Oprescu a ajuns la Spitalul Universitar.

UPDATE DUMINICĂ: Surse medicale au declarat pentru Realitatea TV că Sorin Oprescu rămâne internat în Spitalul Universitar până marți. Potrivit surselor, Oprescu urma să fie supus unei coronarografii, însă aceasta a fost amânată pentru ca medicii să-l investigheze mai amănunțit pe edilul suspendat. Acesta este păzit de trei polițiști. 

UPDATE: Sorin Oprescu a părăsit Arestul Central al Poliției Capitalei și a fost dus cu o dubă la Spitalul Universitar.

Cererea primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, de transferare la un spital din București pentru o serie de investigații medicale, a fost aprobată, a anunțat avocatul acestuia. 

"Clientul meu este slăbit, asta e prima constatare pe care am avut-o. Din acest punct de vedere nu pot să spun că lucrurile au evoluat, dar este o schimbare evidentă în comportamentul celor de la arest. În cursul zilei de astăzi, domnul Oprescu va fi dus la spital pentru investigaţii. Consultul se va face conform legii. Există afecţiuni cardiovasculare şi acestea sunt mult agravate de diabet. Uneori sunt situaţii când domnia sa nu are puls, există un flux sanguin extrem de redus. Ni s-a aprobat cererea. Solicitarea noastră a fost pentru Spitalul Municipal şi înţeleg că s-a dat curs acestei solicitări. Acum urmează să fie suplimentată", a declarat avocatul Alexandru Chiciu, potrivit România TV.

Medicul care l-a examinat vineri în arest a susţinut că fostul edil poate muri în orice clipă.

Echipa de verificare din cadrul instituției Avocatul Poporului, care a cercetat starea de sănătate a lui Sorin Oprescu, dar și tratamentul aplicat persoanelor aflate în detenție și condițiile de detenție din Centrului de Arestare Preventivă din cadrul Poliției Capitalei, a decis că fostul primar al Bucureștiului trebuie să fie internat.

Medicul lui Sorin Oprescu, care l-a vizitat pe primarul suspendat, vineri seară, a declarat că nu îi poate pune un diagnostic exact în cabinetul Arestului Poliției Capitalei, pentru că este un cabinet modest.

"Starea de sănătate se poate agrava la orice persoana cu diabet și angină. Cabinetul de la Poliția Capitalei este unul modest, este un cabinet de consultații medicale. Am avut o discuție cu medicul care îl supraveghează și cu profesorul Oprescu pentru a i se face un examen cardiovascular complet. În acest cabinet nu există aparatura medicală necesară pentru un diagnostic bine pus la punct. Un bolnav cu angină poate să moară subit sau să trăiască 20 de ani", a spus cardiologul, potrivit realitatea.net. 

Întrebat dacă a văzut vreo schimbare la Sorin Oprescu de când este în arest, acesta a spus că "e schimbat, e mai slab, așa, mai puțin tonic. Din punct de vedere psihic nu am putut să-mi dau seama dacă s-a schimbat sau nu".

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat vineri, 25 septembrie, că în urma vizitei făcute de echipa de verificare la Centrul de Arestare Preventivă din cadrul Poliției Capitalei, acolo unde se află în detenție pentru 30 de zile și Sorin Oprescu, că fostul primar al Capitalei necesită internare.

Cei patru membri delegați să verifice starea de sănătate a lui Sorin Oprescu au purtat discuții cu conducerea Centrului de Arestare Preventivă, cu medicul instituției, cu Oprescu, dar și cu Alina Bica, aflată și ea în detenție pentru 30 de zile.

Astfel, raportul întocmit de echipa de verificare a Avocatului Poporului arată că fostul edil al Bucureștiului necesită internare în cadrul unei secții e cardiologie, unde să fie supus unor examene mai amănunțite, care nu se pot realiza în cabinetul medical al Centrului de Arestare Preventivă.

Tribunalul București a decis, vineri, ca Sorin Oprescu să rămână după gratii. Acesta ceruse să i se înlocuiască măsura arestului preventiv cu una mai ușoară. Primarul suspendat al Capitalei se afla în spatele gratiilor încă de la începutul lunii, când a fost arestat pentru luare de mită.

Etichete: arest, Sorin Oprescu, Spitalul Universitar

0/1 COMENTARII
Serban Bradisteanu
27 sep 16:21
+0
VOTURI
-0
Vine si Bradisteanu sa-l consulte, sau ala e specialist doar in impuscaturi in gat?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE