Sorin Oprescu vrea să construiască două noi centre universitare la marginea Capitaleioprescu1
oprescu1

"Avem de gand sa dezvoltam doua centre, in anii care vin, doua centre universitare la marginea Bucurestiului, acolo o sa le fac, dar cu toate utilitatile, nu ma refer la apa-canal ci ma refer la transport si la a gasi tot ceea ce trebuie sa gaseasca un student in campusul universitar, de la distractie pana la invatat. Am de gand sa va fac sa zambiti mai mult atunci cand va intalniti la o serie intreaga de evenimente culturale. Da, nu vreau sa dau cu portia si cu lingurita evenimente culturale, ca n-aveti voi nevoie sa ma asteptati pe mine, dar vreau sa le dau de asa anvergura incat majoritatea studentilor sa aprecieze si sa aiba emulatia ca a participat direct la acel eveniment. Intr-un cuvant vreau sa va fac sa traiti in orasul asta care poate e departe de Viena, de Berlin dar am inceput",a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat cu aceeasi ocazie ca intentioneaza sa termine si ceea ce a promis ca va face in complexul Politehnica din Bucuresti. "Am de gand sa termin si pentru Politehnica ceea ce am promis ca fac in complexul ala, ceea ce la Universitate cat de cat am inceput. Am de gand sa va dezvolt infrastructura, atat cat pot, si slava Domnului ca Primaria poate sa faca. Am de gand sa va sprijin mult mai mult pe dumneavoastra", a declarat edilul sef.

El le-a mai spus studentilor ca si-a propus sa asigure infrastructura pentru a trai intr-un oras care ofera conditii civilizate. "Am incercat sa dam dimensiune spatiului de invatamant, dimensiunea fizica, si sa putem sa marim acest spatiu de invatamant in sensul reparatiei si punerii in folosinta", a apreciat primarul general.

Etichete: campus universitar, Sorin Oprescu, studenţi

0/0 COMENTARII
stana
14 mai 14:26
+0
VOTURI
-0

Avand in vedere capitalul pozitiv de imagine de care se bucura Oprescu, e normal ca lumea sa incerce sa-l atace, doar, doar va aparea si numele lui langa cel al primarului.

spiridon
14 mai 14:26
+0
VOTURI
-0

macar a lasat ceva in urma de care bucurestenii sunt mandri, indiferent de cat este factura, ca sa nu mai vorbim de pasaje in lucru sau finalizate necesare pt fluidizarea traficului. Spune-mi un nume de primar care a facut ceva notabil pt Bucuresti, ca bugetele au fost aceleasi, poate chiar mai mari avand in vedere ca Oprescu mai intampina dificultati si din partea PDL cand cere bani pt ceva...

Concluzie: Altii doar au furat...si atat.

speranta
14 mai 14:26
+0
VOTURI
-0

Oprescu nu s-a hazardat sa faca lucrurile doar de dragul de a fi facute. Altii ar fi deschis pasajul Pipera in prima secunda dupa turnarea ultimei picaturi de asfalt numai ca sa mai taie o panglica, vorba ta.

sorin
14 mai 14:25
+0
VOTURI
-0

Am avut ocazia sa intru in audienta la domnul primar. Sorin Oprescu e un om al dialogului si al consensului. Nu a sacrificat interesele bucurestenilor pentru a se lupta cu consilierii care, de multe ori i-au fost impotriva si i-au blocat proiectele. A stat departe de conflictele politice.

sorel
14 mai 14:25
+0
VOTURI
-0

Oprescu nu a aruncat la gunoi proiectele incepute, ci le-a continuat si le-a finalizat. Foarte bine ca a procedat asa. In sfarsit, cineva a reusit sa finalizeze ceva in tara asta!

sorana
14 mai 14:25
+0
VOTURI
-0

imi place de Oprescu ca a propus un buget echilibrat, care sa sustina investitiile noi, dar care sa ajute si pe cei nevoiasi. Ce face PDL? Redirectioneaza banii catre clientala politica.

sofronie
14 mai 14:24
+0
VOTURI
-0

A zis bine Oprescu ca in anul in care sunt alegeri totul se opreste in Bucuresti din cauza mafiei PDL.Totusi vad ca se descurca bine si fara sa ii bage pe astia in sema, isi vede de traba si mai rezolva din probleme.

sofia
14 mai 14:24
+0
VOTURI
-0

Oprescu face politica bucurestenilor, in schimb PDL face politica mafiei si a clientelei de partid. PDL franeaza dezvoltarea Bucurestiului.

smaranda
14 mai 14:23
+0
VOTURI
-0

Cel putin Oprescu a avut timp sa se ocupe si de lucruri serioase. Nu este normal ca o capitala din Uniunea Europeana sa aiba cartiere in care sa nu existe canalizare. Oprescu a inteles acest lucru si a actionat in consecinta. La sfarsitul anului 2008, 23% din numarul total de strazi nu aveau apa si canal. Venirea lui Oprescu a fost de bun augur din acest punct de vedere: astfel procentul a scazut considerabil de la 23% la 14%, adica 40.000 de bucuresteni beneficiaza de apa si canal.

socrate
14 mai 14:23
+0
VOTURI
-0

Asteptam luni de zile ca un Consiliu care e format din PDL sa isi dea consmtamantul pentru niste proecte evident necesare. Cum e posbil asa ceva? Ce rost are acest consiliu cand exista primar general? Oprescu s-ar descurca de minune fara ei.

simon
14 mai 14:22
+0
VOTURI
-0

Il felicit pe Oprescu pentru ce a realizat! La Bucuresti se joaca Finala Europa League, ceea ce va aduce pe putin 40.000 de turisti, iar 60 de milioane de telespectatori vor fi cu ochii pe Capitala noastra. Specialistii au preconizat ca peste 30 de milioane de euro vor aduce strainii in Capitala.

simina
14 mai 14:22
+0
VOTURI
-0

Ma bucur foarte mult ca putem vorbi de finala UEFA jucata la Bucuresti! Arena Nationala, inainte sa fie preluata de Oprescu, era o groapa. In trei ani de zile primaria in frunte cu nebunul de Oprescu a reusit sa ridice o arena la cele mai inalte standarde europene. Este unul dintre putinele stadioane din Europa realizat la standard ELITE.

simeon
14 mai 14:16
+0
VOTURI
-0

Din pacate, Planului Integrat de Dezvoltare Urbana va fi supus votului Consiliului General, unde majoritatea PDL il va respinge la fel cum a facut cu majoritatea proiectelor pe care le-a propus Oprescu. Din pacate, PDL actioneaza impotriva intereselor bucurestenilor si franeaza deavoltarea Capitalei.

silvia
14 mai 14:16
+0
VOTURI
-0

Calea Victoriei, bd. Unirii si bd. Regina Elisabeta, conform Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, vor avea o dezvoltare pentru cetateni, cu strazi pietonale si piste pentru biciclisti, unde se vor reconfigura marile piete publice, iar sub ele se vor construi parcari subterane pentru ca toti bucurestenii sa se poata plimba prin aceste zone. Felicitari domnule primar! Sunteti genial!

sigrid
14 mai 14:16
+0
VOTURI
-0

In timp ce Oprescu se lupta cu morile de vant, astia isi fac de cap. PDL, dupa ce a impus criterii aberante pentru a accesa fonduri europene, mai si stopeaza proiectele depuse de primariii independenti sau cei ai opozitiei. Proverbul romanesc sa moara si capra vecinului e foarte actual.

shela
14 mai 14:15
+0
VOTURI
-0

problema e ca degeaba propune Oprescu proiecte la Ministerul Dezvoltarii pentru ca sefa PDL Bucuresti, prin omul ei, Petrescu, nu o sa le aprobe. Doar la presiunile presei, intr-un final, Udrea a acceptat o serie de proiecte propuse de Oprescu: renovarea Casei Cesianu, a Observatorului Astronomic Vasile Urseanu si a Muzeului Nicolae Minovici.

severin
14 mai 14:15
+0
VOTURI
-0

Oprescu a incercat sa scoata politica din administratie. Bucurestiul a simtit pe pielea lui ce inseamna mafia PDL. Cu siguranta se puteau face mai multe daca Oprescu avea un Consiliu care sa-l sprijine si nu unul care sa-i puna bete in roate. Mafia PDL trebuie sa dispara pentru ca orasul sa se poata dezvolta.

sevastita
14 mai 14:15
+0
VOTURI
-0

Pana la venirea lui Oprescu, Bucurestiul zacea in haos. Prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, supus dezbaterii, orasul va avea o dezvoltare echilibrata, in concordanta cu nevoile si dorintele bucurestenilor.

sergiu
14 mai 14:14
+0
VOTURI
-0

Oprescu a demonstrat in acest mandat ca toate marile Capitale ale Europei dispun de o strategie de dezvoltare pe termen mediu si lung. este un primar capabil, care planifica pe in vedere ca dupa Revolutie orasul s-a dezvoltat haotic si a cazut prada luptei politice.

serghei
14 mai 14:14
+0
VOTURI
-0

Domnul Doctor Oprescu a incercat sa scoata politica din administratie. Cu siguranta se puteau face mai multe daca Primarul avea un Consiliu care sa-l sprijine si nu unul care sa-i puna bete in roate. Mafia PDL trebuie sa dispara pentru ca orasul sa se poata dezvolta.

serban
14 mai 14:14
+0
VOTURI
-0

Lucrari esentiale, cum e Pasajul Basarab, n-ar fi fost nicodata terminate! Lucrarile la Pasajul Basarab, inainte de a fi preluate de Oprescu, erau aproape blocate.

serafim
14 mai 14:13
+0
VOTURI
-0

Oprescu este, de bine de rau, primul primar de dupa Revolutie care a reprezentat intr-adevar interesele oamenilor, ale bucurestenilor. Pentru prima data s-au facut lucruri concrete pentru oras, pentru viata de zi cu zi a oamenilor.

septimiu
14 mai 14:13
+0
VOTURI
-0

Pentru mine, Oprescu, e omul care a ridicat Pasajul Basarab, cea mai mare infrastructură urbană din România şi cu asta spun totul. Imi pare bine ca l-am votat şi o să îl mai votez.

selina
14 mai 14:13
+0
VOTURI
-0

Mie doctorul mi-a aratat ca se poate finaliza ceva in tara asta, in ciuda piedicilor PDL si a crizei financiare. Bucurestiul este pe un drum bun am in Oprescu toata increderea.

semida
14 mai 14:12
+0
VOTURI
-0

De când predau eu, nu s-a schimbat nimic până acum un an când s-au băgat ceva bani în şcoala şi într-adevăr arată foarte bine. Am inţeles că o mare tevatură până să reuşească Primăria să obţină bani de la Ministerul Dezvoltării şi de aceea procesul acesta este destul de îngreunat. Să sperăm totuşi că noul govern îl va sprijini mai mult pe Oprescu.

selena
14 mai 14:12
+0
VOTURI
-0

Oprescu a dat dovada inca o data ca pe langa spiritul managerial pe care il poseda.

sebastian
14 mai 14:12
+0
VOTURI
-0

Oricum se vede că Bucurestiul prinde o noua fata si acest lucru se vede! Felicitari Oprescule! Am toată încrederea în doctorul meu

savin
14 mai 14:11
+0
VOTURI
-0

Pentru mine, Oprescu e genul de primar care si-a gasit timp sa se implice in viata culturala a tarii, a Capitalei noastre,c are a găsit vreme şi pentru educaţie şi pentru artă.

sava
14 mai 14:11
+0
VOTURI
-0

Iată că există primării care îşi trec in agenda astfel de preocupări. Deşi eu cred că aceasta este treaba ministerului Educaţiei pentru că ceea ce spune Oprescu se referă la infrastructura educaţională, dar ceea ce gândeşte se referă la infrastructură socială.

sarah
14 mai 14:10
+0
VOTURI
-0

Vă felicit domnule Oprescu. Faceţi ceva pentru mediul universitar! Poate aşa ii faceţi şi pe cei mai portocalii din consiliu să treacă măcar de curiozitate pe acolo.

Un proiect pentru dezvoltare pe termen lung. Şi investitie în resursa umană a ţării.

saraid
14 mai 14:10
+0
VOTURI
-0

Degeaba a reabilitat Oprescu 100 de şcoli şi licee. După atâta vreme când nu s-a făcut nimic, e nevoie de mai multă susţinere. Ar putea să şi o susţinere din partea guvernului, mai ales când vorbim de mediul academic, iar modelul Bucureştiului ar trebui preluat. Fară presiunea primarului nu se pot face prea multe.

sara
14 mai 14:09
+0
VOTURI
-0

Facultatea primeşte foarte greu bani de la minsterul Educatiei. Cel puţin până acum aşa a fost. Dacă aşa nu merge, măcar la nivel local să intervină primăriile, în măsura în care se poate. Sunt facultăţi din Bucuresti unde bate vântul pe la geamuri. Inţeleg eforturile primăriei şi ale lui Sorin Oprescu, dar cred că este nevoie şi de sprijinul guvernului.

sanda
14 mai 14:09
+0
VOTURI
-0

Bună idee. Chiar aveam nevoie de mai multe facilităţi pentru studenţi. în sfâşit ascultă cineva şi de noi!

samanta
14 mai 14:08
+0
VOTURI
-0

Oprescu a rebilitat o gramadă de şoli şi oa folosit cu cap banii de la UE, atâta vreme cât procedeele prin care ministerul dezvoltării regionale i-au permis. Sunt convinsă că şi pentru mediul universitar va face o treabă bună

samuel
14 mai 14:08
+0
VOTURI
-0

Oprescu a pus şi până acum accentul pe educaţie, pe viata culturală: de la şcolile rehabilitate până la campaniile educare a simţului civic (care coincide mereu şi cu bunul simţ), până la evenimentele culturale care au avut loc în Capitală, până la readuce bucureşteniilor în conştiinţă anumite valori prin simboluri ale oraşului pe care le vedem tot mai prezente şi mai numeroase.

sam
14 mai 14:08
+0
VOTURI
-0

Deşi nu este prima oară când aud promisiuni, de primarul general nu am cum să mă plâng. A făcut cat a putut şi mie tare mi-ar placea să îl mai văd şi peste 4 ani prezentându-şi demn bilnanţul.

safta
14 mai 14:07
+0
VOTURI
-0

Apreciez când cineva nu vrea să schimbe aparenţe, ci mentalităţi, oameni. Sistemul universitar este foarte important pentru ca o societate să fie sănătoasă şi să funcţioneze bine. Eu unul pe acestea nu le consider promisiuni, mai ales că ştiu cât de mult s-au schimbat Bucureştii în ultimii ani.

sabin
14 mai 14:07
+0
VOTURI
-0

L-am văzut pe domnul primar la această întâlnire şi pot să spun că mi-a lăsat o impresie foarte bună. Asaltat de jurnalişti, ne-a acordat totuşi mai multa atentie nouă, studenţilor. a vorbit despre ceea ce este nevoie în sistemul universitar, despre ceea ce ar trebui să facem noi şi aici mi-a dat senzaţia că totuşi în România se poate face ceva. Depinde numai pe ce parte te afli şi la care parte a paharului te uiţi.

Nicu Fantana
13 mai 18:58
+0
VOTURI
-0

I-a revenit lui Sorin Oprescu onoarea de inaugura singurul teatru construit in 20 de ani,in Romania.Dar cred ca mai important este pentru Primarul General faptul ca a contribuit la implinirea visului lui Ion Lucian,trecut de curand la cele vesnice.

Dede
13 mai 16:24
+0
VOTURI
-0

Oprescule, ti-ai depus candidatura pentru un nou mandat doar de dragul de a participa… Nu mai poti pacali bucurestenii inca odata cu promisiuni false, cu minciuni sau cu alte baliverne!! A venit vremea sa vina un primar in adevaratul sens al cuvantului, nu o tinichea de om si de primar cum esti tu..!

Viviana
13 mai 18:59
+0
VOTURI
-0

Continuarea si finalizarea investitiilor aflate in derulare,sunt un lucru cat se poate de normal:Oprescu trebuie sa termine ce este in lucru!Basarabul si Nationalul sunt de multa vreme date in folosinta,Pipera e in "rodaj".Dupa 11 iunie,Uranus-ul este prioritatea nr.1 pentru Sorin Oprescu!

Maria
13 mai 16:15
+0
VOTURI
-0

Din cauza Primariei Generale a Capitalei, bucurestenii au parte de cea mai mare otrava din lume, poluarea cu dioxid de carbon a masinilor, pentru ca nu se vrea a se construii si reabilita soseaua de centura a Capitalei, oamenii fiind nevoiti sa taie bucurestiul in 2 pentru a ajunge de la o autostrada la cealalta si pe langa poluarea aceasta , mai vine si poluarea fonica care e din ce in ce mai accentuata.

diana
13 mai 16:05
+0
VOTURI
-0

Bucurestiul nu mai are nevoie de caini vagabonzi pe strazi, nu mai are nevoie de capuse, nu mai are nevoie de gropi, sosele sau strazi neasfaltate, nu mai are nevoie de amanari, de promisiuni false sau tot felul de manevre... BUCURESTIUL NU MAI ARE NEVOIE DE HOTUL DE OPRESCU!

corina
13 mai 16:05
+0
VOTURI
-0

Oprescu, este cancerul Capitalei!

Oprescu, n-a facut nimic in cei 4 ani la PG!

Oprescu, este cel mai mare hot, cel mai risipitor PG din istoria Capitalei!

Oprescu, a triplat costurile la fiecare lucrare si pana la urma tot prost au fost facute!

Oprescu n-a avut niciun proiect serios, decat SUSPENDATA!

Oprescu, este o beizadea comunista, fiu de securit imputit care a distrus vieti!

Oprescu, este banditul care a furat banii prin firmele lui din Grecia si Cipru!

Oprescu, este smecherul care a distrus vieti la Sighet prin firma lui capusa!

Oprescu are averi colosale, mai nou case de vacanta in Grecia!

Oprescu are off=shotre in Cipru, iar conturile in Elvetia!!!

corina
13 mai 16:05
+0
VOTURI
-0

Oprescu, a ajuns medic datoarita lu’ tac’su securistul, deoarece lui nu i-a placut cartea!

Oprescu, a fost ajutat si de generalul securist Fica cu repartitia in Bucuresti, altfel pleca la Falticeni!

Oprescu, este un parventit ordinar si odios, care va minte ranjind la voi!

Oprescu, este cel mai mare bandit si hahalera cu asta a reusit sa va i-a mintile!

Oprescu, este un homosexual odios, care mai si arata public orientarea!

Oprescu, a acaparat toate spitalele din Capitala prin firmele de medicamente si accesorii medicale..A ceste firme le are impreuna cu fosta sotie securista!!

Vasile
13 mai 18:59
+0
VOTURI
-0

Nu ar fi exclus

ca adversarii lui Blaga ,din PDL, sa puna pe tapet ,infrangerea suferita de acesta,in 2008,in fata lui Oprescu.Lui Prigoana nu au de ce sa-i reproseze infrangerea mai mult ca sigura.Victoria lui Oprescu,de acum trei ani,nu a fost nici acum "digerata" de PDL.Oare va mai exista PDL Bucuresti,dupa 11 iunie 2012?

horia
13 mai 16:04
+0
VOTURI
-0

Oprescu timp de 4 ani si-a batut joc de Bucuresti si de bucuresteni!! Acest om nu merita nimic! Ne-am saturat de combinatiile lui murdare facute prin intermediul spitalelor pe care le are in subordine, ne-am saturat sa rada toata lumea de capitala noastra... NE-AM SATURAT DE MIZERIA DE OPRESCU!!

Miron
13 mai 19:00
+0
VOTURI
-0

Oprescu este doctor

in medicina,mai precis chirurgie.Oprescu nu are nevoie nici sa cante,nici sa danseze si nici sa presteze cine stie ce activitate,pentru a-si spori popularitatea!Sorin Oprescu face doua lucruri,care nu sunt la indemana multora:este el insusi si isi vede de munca!

alecu
13 mai 16:04
+0
VOTURI
-0

In ziua cand vom scapa de oprescu, adica pe 10 iunie, vom sarbatori cu totii!! Oprescu doar s-a prefacut ca este primarul capitalei timp de 4 ani, dar nu a realizat absolut nimic.. a taiat panglicile proiectelor celor dinaintea lui.. oprescu sa-si ia adio de la bucuresti si de la primaria capitalei!!!!

oana
13 mai 16:04
+0
VOTURI
-0

apropiatii lui oprescu au 6 firme care se ocupa cu spitalele, iar aceste șase firme ale prietenilor lui oprescu au vândut echipamente, medicamente şi consumabile medicale de aproximativ 275 milioane lei către spitale, în perioada 2007-2011. Aproape 80% din aceşti bani vin direct de la spitalele subordonate Primăriei Capitalei.. iar el mai vrea sa fie realess??

popa
13 mai 16:03
+0
VOTURI
-0

oprescule, lasa-ne draqu in pace ca ne-ai adus bucurestiul la sapa de lemn!! ne imbolnavim pe zi ce trece cu tot ce se intampla in bucuresti....

ovidiu
13 mai 16:03
+0
VOTURI
-0

in 4 ani de mandat, nu ai reusit nimic doctor lenes ce esti!! caini pe toate strazile din capitala... gropi pe sosele.. cand au fost zapezile n-ai facut nimic.. visezi doar autostrazi suspendate si un nou mandat... lucruri care nu se vor mai intampla in viitorul apropiat!! bucurestiul nu te mai vrea!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h