Sorina Pintea va discuta cu reprezentanţii DSP despre situaţia Maternităţii GiuleştiMinistrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri, la finalul şedinţei de guvern, că urmează să aibă o discuţie cu reprezentaţii Direcţiei de Sănătate Publică, care efectuează în această perioadă verificări la Maternitatea Giuleşti în cazul bebeluşilor cu stafilococ.

Maternitatea Giulesti
Maternitatea Giulești

"Merg la minister acum, urgent, pentru că cei de la Direcţia de Sănătate Publică încă sunt la Maternitatea Giuleşti. Analizează nişte documente şi trebuie să am discuţii pe această temă", a arătat ea într-o declaraţie de presă susţinută la sediul Guvernului.

Ministrul a menţionat că nu se pune problema închiderii maternităţii până nu e stabilită provenienţa stafilococului.

"Este vorba de stafilococ, dar nu ştim încă provenienţa. Tocmai de aceea, nu vrem să luăm măsuri pripite. Deocamdată nu se pune problema (închiderii - n.r.). Trebuie să ştim exact care este provenienţa infecţiei. (...) Nu există nicio dovadă că ar fi pornit de acolo (din maternitate - n.r.)", a adăugat ea.

Trei bebeluşi cu stafilococ auriu au fost internaţi în perioada sărbătorilor de Paşte la Spitalul "Grigore Alexandrescu", a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru. Potrivit acesteia, bebeluşii s-au născut la Maternitatea Giuleşti, însă nu au venit prin transfer la Spitalul "Grigore Alexandrescu", ci au fost aduşi de acasă.

Inspectori sanitari şi medici epidemiologi verifică, între 8 şi 15 mai, la Maternitatea Giuleşti, respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical, a normelor tehnice privind curăţenia, dezinfecţia şi sterilizarea, precum şi a normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale.

Etichete: Maternitatea Giuleşti, sorina pintea, stafilococ

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE