Soţia lui Liviu Negoiţă a câştigat anul trecut 12.000 euro pe lunăCarmen Negoiţă, vicepreşedintele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), autoritatea de supraveghere şi reglementare a pieţei de capital, a câştigat în 2011 o indemnizaţie anuală de 637.927 lei (151.887 euro), mai mare cu 80% faţă de venitul net încasat în anul precedent. Echivalentul lunar este de peste 53.000 lei sau de peste 12.000 de euro, acesta fiind printre cele mai mari venituri de pe piaţa de capital.

Carmen Negoita a avut in 2011 o indemnizasie de 12.000 euro pe luna
Carmen Negoiţă a avut în 2011 o indemnizaşie de 12.000 euro pe lună

Carmen Negoiţă ocupă funcţia de vicepreşedinte al CNVM, însă până în prezent nu şi-a publicat declaraţia de avere pentru anul 2011 pe website-ul instituţiei. Din declaraţia de avere publicată de soţul acesteia, Liviu Negoiţă, fostul primar al sectorului 3 Bucureşti, reiese că vicepreşedintele CNVM a încasat anul trecut o indemnizaţie de 637.927 lei, în document nefiind făcute precizări dacă este vorba despre o sumă brută sau netă. Multe firme de brokeraj care operează pe bursă nu au reuşit să ajungă în 2011 la afaceri de 600.000 de lei, scrie zf.ro.

Comparând indemnizaţia din 2010 cu cea din 2011, rezultă că vicepreşedintele Comisiei a obţinut o mărire de 80% a indemnizaţiei.

Carmen Negoiţă nu a putut fi contactată până la închiderea ediţiei pentru comentarii. Liviu Negoiţă este un membru important al PDL, partidul care s-a aflat la guvernare până la sfârşitul lunii aprilie, şi tocmai datorită apropierilor politice a reuşit Carmen Negoiţă să obţină funcţia la CNVM, o instituţie puternic politizată. Mai mult, Carmen Negoiţă a reuşit să fie avansată în funcţia de preşedinte al CNVM în luna martie, când PDL, partidul care o susţine şi care era atunci la guvernare, s-a grăbit să numească noua conducere, deşi mandatele actualilor comisari expiră abia în octombrie. Astfel, PDL şi-a asigurat şefia instituţiei care supraveghează o piaţă de capital de 30 miliarde de euro. Tot atunci, Parlamentul a numit-o în funcţia de membru al CNVM pe Ştefania Ferencz, fosta şefă de cabinet a premierului Emil Boc, o persoană fără niciun fel de pregătire în domeniul pieţei de capital.

Etichete: indemnizaţie, Liviu Negoiţă, pdl

0/1 COMENTARII
dinu
26 Jul 08:30
+0
VOTURI
-0
http://www.myeconomist.info/cat-va-mai-dura-criza-ce-spun-expertii-despre-evolutia-economica-mondiala/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE