Șefa cu Volvo din Primărie care vrea casă socială este soţie de patronMirela Ercuţă, având funcţia de şef serviciu în cadrul Direcţiei de Relaţii Publice şi Informare din cadrul Primăriei Capitalei, ocupa joi locul al doilea pe lista angajaţilor PMB repartizaţi pentru a primi o locuinţă socială din partea instituţiei la care lucrează, alături de nouă evacuaţi şi încă opt angajaţi ai Primăriei. Conform declaraţiei de avere depusă în 2010, şefa din primărie este posesoarea unui teren agricol de 5 hectare în Brăila, a unui Volvo S40, dar şi a unor bijuterii în valoare de 5.000 euro. Ea câştigă, începând din noiembrie anul trecut, 2.500 de lei pe lună, conform propriilor declaraţii.

Mai mult, se pare însă că Mirela Ercuţă este şi soţie de patron. Astfel, soţul acesteia Cosmin-Radu Ercuţă este din ianuarie 2011 fondator şi asociat unic al societăţii comerciale Barahiel Com SRL. Conform datelor de la Registrul Comerţului, firma cu sediul în Bucureşti are drept domeniu de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.

După publicarea situaţiei angajatei PMB de către B365.ro, subiectul a declanşat dezbateri furioase în Consiliul General al Municipiului Bucureşti de joi, consilierii solicitând scoaterea şefei din primăriei de pe lista repartizărilor de locuinţe sociale. Mirela Ercuţă a explicat, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, de ce crede că merită o locuinţă socială: “Maşina Volvo nu mai valorează nici măcar 4000 de euro cu cât am achiziţionat-o. A fost cumpărată cu 125.000 de km in 2007. Veniturile mele au fost, în ianuarie 2010, 1300 lei, în februarie 1100, martie 1185, aprilie 1085, in iulie 910, în august 851,am fost promovată în noiembrie la 2500. Stau în chirie din 2001. Mama are pensie de 300 de lei, şi tot salariul se duce pe medicamente. Am grijă de frate şi de bunică” – a spus Mirela Ercuţă.

Șefa din primărie a menţionat şi că are un "soţ care munceşte doar de câteva luni". Ceea ce a uitat însă să precizeze este că acesta este şi patron. De altfel, Cosmin-Radu Ercuţă a mai avut o firmă, Morpheus SRL a cărei activitate a fost suspendată în 2008.

Pledoaria Mirela Ercuţă nu i-a impresionat pe consilierii generali. După peste o oră de discuţii aprinse pe marginea acestui subiect, aleşii locali au respins lista celor repartizaţi pentru a primi o locuinţă socială din partea Primăriei Capitalei. Mai mult,
Comisia Juridică din Primăria Capitalei s-a întrunit de îndată şi a demarat o anchetă pentru că directoarea de la Direcţia Spaţiu Locativ din Primarie, Carmen Ivănoiu, nu a informat consiliul asupra listei şi criteriilor pe baza cărora au fost incluşi angajaţii Primăriei pe lista posibililor beneficiari de locuinţe sociale. Comisia de anchetă va verifica şi modul în care angajaţii Primăriei au ajuns pe lista beneficiarilor propuşi pentru a primi locuinţe sociale.

Sorin Oprescu îi ia apărarea Mirelei Ercuţă

Primarul general, Sorin Oprescu, nu a fost mulţumit de decizia Consiliul General privind respingerea listei de repartizări a locuinţelor sociale pe care se afla şi Mirela Ercuţă. Edilul-şef a spus că şefa din Primăriei are o situaţie financiară dificilă, prezenţa ei pe lista cererilor de locuinţe sociale fiind astfel justificată.

“Nu poţi să excluzi pe cineva care are nevoie socială în detrimentul altcuiva. Conform unei hotărâri de consiliu date cu 3 ani în urmă, toţi aceşti oameni sunt prezentaţi consiliului, după ce au trecut prin furcile caudine ale unei comisii formate din 14 oameni care au făcut anchetă socială după care au analizat, au prezentat toate cazurile şi după aceea le aduc în faţa Consiliului. Și acesta este de acord sau nu. În ceea ce o priveşte pe doamna Mirela Ercuţă au fost cereri nesatisfăcute la oameni care au o situaţie dificilă. Și autoturismul Volvo a fost achiziţionat înainte de a se angaja la Primărie în 2007” – a spus Oprescu.

Etichete: angajaţi, locuinţe sociale, Mirela Ercuţă, Primăria Capitalei

0/1 COMENTARII
Wenzel Ronald Joseph
30 Jan 02:08
+0
VOTURI
-0
VREAȚI ÎMPRUMUTURI? AT 3% DACĂ DA EMAIL CU SUMA NEVOIE. Rețineți că toate răspunsurile ar trebui să fie copiate și trimise la acest e-mail wenzelronaldjoseph@gmail.com wenzelronaldjoseph@gmail.com Numele complet .......... Suma necesară: .......... Durata împrumutului:. ......... Vârsta: .......... Țara .......... Ocupația .......... Număr de telefon ..... ..... Wenzel Ronald Joseph
Viorel
22 Jul 12:57
+0
VOTURI
-0

FLICITAM CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI. VA MULTUMIM DOMNILOR CONSILIERI CA ATI APLICAT LEGEA SA O TINETI TOT ASA CA VOM IESI DIN TOATE NECAZURILE DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE.

Viorel
22 Jul 12:51
+0
VOTURI
-0

Doamna Elena nu stie ca prioritate sunt EVACUATI din casele nationalizate ia are teren si poate sa faca o baraca ceva unde sa locuiasca. Ce a zis femeia stai ca am mierea trebuie sa ma ling pe degete,hop la spatiu locativ si gata casa,

si credea ca va primi repartitia nu e asa doamna ca inca la Consiliul General mai sunt patrioti si mai aplica si legea. Acaesti oameni haituiti de ani de zile cu evacuarile, politie, executori copii speriati, mobila aruncata pe fereastra, batani decedati,e clar doamna Mirela nu va incadrati in aceasta categorie de persoane sinistrate, maltratate si batjocorite si lasate in strada e tragic doamna tragic si dureros. Sa va fie rusine Doamna angajata a primariei

Haatim Mathur
04 Jun 07:51
+0
VOTURI
-0

2. Awesome story once again. Thank you!

teo
18 May 17:25
+0
VOTURI
-0

doamne ce aprisn e escu...

nu esti cumva vreo esca?

cumva te-o fi lasat sotul pentru mirela?

zi-mi te rog....ce manca la gradinita?

ha, ha, ha.

escu
02 Jun 11:27
+0
VOTURI
-0

ce tare esti teo,chiar esti mai ....decat colega ta...!!! apropo..,de ce stai cu spate la ....,sau,poate asa vrea...!!!

george
13 May 21:32
+0
VOTURI
-0

Buna seara ptr.toata lumea.Oameni buni.Eu am fost acolo, in acea sedinta de consiliu, si va pot spune cum sta treaba.Eram acolo impreuna cu inca 2,3 persoane care la randul nostru reprezentam mai multe familii ce au fost evacuate din casele retrocedate fostilor proprietari,aproape toti din sect 1.Am cerut sa luam cuvantul inaintea punctului 24 ce se referea la aceste repartitii.Cu mare uimire am aflat si noi ca pe aceasta lista se aflau 8 persoane care lucrau in pmb.Probabil ca erau oameni amarati,cazuri disperate,cu venituri mici,handicapati,expropiati,locuiau in imobile cu bulina,evacuati pe legea 10,revolutionari,orfani,pensionari.....caci pentru aceste categorii de oameni face referire legea ptr.a primi o locuinta sociala sau de necesitate.Nu scrie nicaieri ca daca esti angajat al primariei ai prioritate.De acea nu au primit ei locuinta.BRAVO PENTRU PRIMA DATA CONSILIERILOR.Totusi acolo in sala eram si noi,si va spun ca suntem evacuati,unii si revolutionari,handicapati,orfani,pensionari,....ce chiar avem nevoie urgenta de locuinta si nici unul dintre noi nu a fost inclus pe acea lista cu toate ca, cica am fost analizati si ca ramanem in EVIDENTE.Am luat cuvantul la pupitru si am spus ca regretam foarte mult ca nu se afla si aceste persoane pe care le reprezentam pe eceasta lista. DE AICI, VA ROG PE VOI CARE CITITI ACEST MESAJ SA DEDUCETI CE SE INTAMPLA ACOLO.....TARTORUL, NU CRED CA E OPRESCU CI CONSILIERUL LUI, SOLOMON WIGLER MONI IMPREUNA CU DIRECTOAREA DE LA SPATIU CARMEN. IVANOIU. Nu zic sa nu primeasca si angajatii pmb locuinte,PROBABIL CA, CHIAR AU NEVOIE....DAR NOI,CEI CARE PENTU NOI DE FAPT AU FOST ACHIZITIONATE SAU CONSTRUITE?......DEJA NE MOARE SI FARAMA DE SPERANTE CE NE MAI RAMANE.

escu
10 May 13:36
+0
VOTURI
-0

E penibil.Mirela Ercuta(fosta Caragata)conduce masini de 30.000 euro(nu stiu pe ce nume le are4)-mercedes,pe langa volvo pe care il are de nou!!!!!! Iar biata ei mama cu pensia de 300 lei e casatorita cu un sef de la finante din acel ,,sat ratacit din braila,, Halal anchete mai fac functionarii nostri publici Dnul Oprescu se face de rusine!!!!!!!!!!! Mi-e sila de oamnei ca astia!

escu
10 May 13:27
+0
VOTURI
-0

Stie ea ce a facut cu mine in Tulcea...!!!

Dar vad ca nici Bucuresti nu prea o sperie...

anca 29
02 May 21:11
+0
VOTURI
-0

fitoasa asta daca o vezi pe strada imbracata mai sumar are alura de centura

escu
03 May 01:31
+0
VOTURI
-0

Nu ma mira faptul ca Oprescu vrea sa termina centura Bucurestiului repede...!!!Poate ii da acolo o locuinta...?

escu
02 May 17:41
+0
VOTURI
-0

City Hall head of service owns Volvo and 5,000 Euro worth of jewels but is listed for housing benefitsE-mail Print PDF

Eight employees of the Bucharest City Hall are on a list of housing benefits under which they will receive a home that is either yet to be built or purchased by the city. The list of 'paupers' includes a head of service who owns a plot of land in Braila, a Volvo S40 and jewelry worth 5,000 Euro, according to B365.The list, compiled by an evaluation committee analyzing housing assistance requests, includes 17 people: nine who were evicted and eight City Hall workers. Some of the entries are quite surprising. The list thus includes Mirela Ercuta, head of service in the City Hall's PR and information department. According to her wealth statement, Ercuta owns a Volvo S40 made in 2006 and a five-hectare plot of land in Braila. She also has jewels of 5,000 Euro and had an annual income of 30,000 lei in 2009.The list also includes Mariana Trifan, an expert with the City Hall's budget department. She owns 12.5% of an apartment inherited in Bucharest and a Skoda made in 2009. In 2009 she had incomes of 17,856 lei and her husband made 40,102 lei.Head of service Gabriela Chivu and legal adviser Marius Anghel are also on the list. They don't own land or apartments, but own a Logan and a Chevrolet Aveo, respectively. In 2009, they had incomes of 29,907 lei and 30,000 lei (wife incomes included), respectively.The other four City Hall workers on the list don't own any goods or lodgings and have annual incomes of 14,000 to 20,

escu
02 May 17:44
+0
VOTURI
-0

Acum e si in Parlamentul European....BRAVO d-na Mirela,maine te va suna un Euro Parlamentar,sa te intrebe ...cam cate camere vrei sa fie apartamentul...?

escu
02 May 17:25
+0
VOTURI
-0

(Tot aurul ala pe care il avea,l-a dat in amanet pentru a plati cametele luate de soacra-sa de la Valentin Frecea din Braila; La fel si masina sotului ei, tot acolo s-a dus)....!!! Cam e... interlopa soacra....sau poate ...nora e...!!!

escu
02 May 12:27
+0
VOTURI
-0

Apropo de cele 5 hectare,cine se ocupa de ele...? E vreme frumoasa pt niste poze...!!!

xxx
02 May 15:44
+0
VOTURI
-0

Prietene, esti prost facut gramada. Daca tot spui tu chestiile astea din surse sigure, ar trebui sa mai stii cate ceva. In primul rand, Porsche-ul acela, era luat in credit de la BCR, cand nu a mai putut plati ratele, masina a fost ridicata de catre banca. Tot aurul ala pe care il avea,l-a dat in amanet pentru a plati cametele luate de soacra-sa de la Valentin Frecea din Braila; La fel si masina sotului ei, tot acolo s-a dus. Ajungem la subiectul "Nunta" - si aici ar trebui sa stii ca toti banii din dar s-au dus pe plata facturilor pentru nunta, pentru ca nici parintii ei si nici mama lui nu au putut sa i ajute cu nimic. De creditele contractate de Mirela si neplatite pe la banci din nou pentru ca nu si mai poate permite de ce nu zici, binevoitorule. Si stii ce ti mai doresc?? Sa-ti dea Dumnezeu atata avere toata viata ta de acum incolo cat are Mirela in momentul asta

escu
02 May 12:16
+0
VOTURI
-0

Apropo 6oo gr aur = 66.000 lei pretul mediu 2009-2011...!!! nu 5000 euro,conform declaratiei de la Primaria Capitalei.

Acum despre dl Ercuta Cosmin-Radu...!

1- firma "MORFHEUS" SRL (J09/774/2007, RO 22343948) mutata in 27.02.2009 la Tulcea dupa schimbarea denumirii la "BUJOR DE PADURE" SRL si suspendata..oare de ce..?

Urmeaza traseul doamnei Mirela Ercuta,din Braila la Bucuresti via Tulcea,ce noroc ai cand il ai pe dl. CARAGATA ION in spatele tau,dar cine e dl CARAGATA ION....E SEFUL AFPC DUDESTI la Directia Generala a Finantelor Publice in Judetul Braila...!!!....VA URMA...

cumitza
01 May 22:24
+0
VOTURI
-0

Ce vorbitzi bai voi,ca eu o cunosc si nu e bogata cum scrietzi voi si are nevoie de locuintza aia ca aerul. Interesati-va ca sta in chirie cu alta familie intr-un apartament si stau in camera cu bunica ei cand aceasta nu este in spital.Iar acea firma despre care vorbiti nu este condusa de ei ci de mama lui Cosmin Ercuta (chipurile patronul) si daca ati fi fost corecti ati fi scris ca acea firma nu a facut profit ba din contra le merge rau. SUBIECTUL VOLVO: Cine a vazut acel VOLVO? Va zic eu:NIMENI. De ce? Pentru ca e defecta de 5 luni si nu are bani sa o repare. Doreste sa o repare iar cu banii optzinuti pe ea sa poata mobila locuinta sociala de care are mare nevoie. SUBIECTUL TERENUL DE 5 ha. Nu are CHIAR 5 HA ci mai putin si e la tara dar se chinuie de cand l-a mostenit de la bunica pe care o are in intretzinere sa sa il vanda dar nici o data nu a obtinut mai mult de 120 de milioane vechi pe el, iar daca il va vinde aceia sunt banii de medicamente pentru bunica ei. Asa ca rusine acelor jurnalisti care nu au vrut decat sa dezinformeze pt. audientze astfel facand rau unei fete care nu a facut nimic rau si acum plange citind mesajele rautacioasa a comentatorilor de pe net care credetima sunt dezinformati de presa. Consideratzi acest text un DREPT LA REPLICA din partea prietenilor, rudelor, si persoanele care o cunosc cu adevarat si stiu povestea ei.

stresu
01 May 22:48
+0
VOTURI
-0

Da are dreptate ca mi-a zis si mie ca a fost la amanet si ca inelul care l-a primit la nunta nu mai valoreaza cat a fost valoarea lui ca nou si ca daca vinde toate bijuteriile mai mult de 1500 de euro. Ea a incercat si cu programul ala cu prima casa dar din cauza terenului ala de 2 lei mostenit de la bunica ei nu a obtinut accept la acel program spunandu-i de la banca ca nu conteaza ca are valoare foarte mica. De rasul lumii sa ai ghinionul sa mostenesti ceva cu o valoare mica si sa te incurce pe viitor.mi-a spus ca a tot incercat sa-l vanda si cu 80 de milioane numai sa scape de el dar nu cumpara nimeni ca e la tara si nu are lumea bani sa cumpere teren agricol. Pacat, ca e o fata sufletista si muncitoare, cine o cunoaste stie despre ce vorbesc.

Matei
01 May 11:34
+0
VOTURI
-0

Frumos gestul lui Sorin Oprescu de a lua apararea unui angajat,dar cred ca de aceasta data,Primarul General nu a fost bine informat.

oprescu rusine!!
29 Apr 21:01
+0
VOTURI
-0

oprescule da ia gandeste te la unu care lucra la privat pe 1000 de lei pe luna stau in chirie cu 150 euro pe luna si are si vre 3 4 copii si capul de familie e singurul care are slujba!!//???astia ce sunt??/nu e dreptate in tara asta degeaba!nici nu va fii vreodata ca daca e primar barbat e curvar si are vreo 10 amante si daca e femeie ca udrea e churva ordinara jaldea!tara de kkt!

carla
29 Apr 20:59
+0
VOTURI
-0

pt. echipa realitatea verificati cum au obtinut posturile: directorul de achizitii, dl papagheorghiu de la turism, dl grosu si cati bani se cheltuiesc pe delegatii in care pleaca persoane care sa ne reprezinte dar care nu cunosc nici macar o limba straina.nu uitati ca avem birouri de reprezentare in alte capitale ale UE...ati primit vreodata vreo stire sau raportare sau comunicat de presa de la acestea?

cristina
29 Apr 20:51
+0
VOTURI
-0

rusine municipalitatii si dlui oprescu, mai nou avocat al infractoarelor moldovence. a indepartat pe cei mai profesionisti si a pastrat doar oamenii care au stiut sa ii serveasca intereselor proprii, directori analfabeti, consilieri salbatici si muuuulte pitipoane, probbail pentru a nu duce dorul asistentelor din spital.suntem fraieri ca ii toleram printre noi!

Axel
29 Apr 18:15
+0
VOTURI
-0

Am si eu o intrebare: mandica asta la un venit doar al ei de 2.500 lei(asta era diminiuat cu 25% deci acum cu cresterea de 15% este 2875) nu-si poate permite un credit cu prima casa? Altii mult mai disperati sunt indreptatiti la aceste lucuinte nu jeguri ca mandica si papagalul ala de la antena3! Daca astia sunt saraci in viziunea lui Oparescu atunci jos palaria!

Adi
29 Apr 19:20
+0
VOTURI
-0

@Axel:

Sigur ca-si permite...dar de ce sa nu profiti de situatie daca poti?

Bogdan
04 May 12:03
+0
VOTURI
-0

Imbarligati sunt neuronii din creierele unora! Mai ales daca vor neaparat sa fie inteligeti! Prietene, tu ai citit articolul ??? Femeia catiga anul trecut vreo 10 milioane! Salariul ala de 2500 lei l-a castigat din noiembrie, cand a fost promovata, in noimebrie! Ce calcule faci tu ca daca ar fi fost promovata acum 2 ani ce salariu ar fi avut ?!?! Dar daca nu cadea Ceausescu tu ai fi lucrat la propaganda sau la securitate?!?Oare nu te doare capul incercand mereu sa fii asa destept??? :P

Bucurestean
29 Apr 17:33
+0
VOTURI
-0

Domnule Oprescu, sunteti ditamai intelectualul, analizati cat va afecteaza imaginea acest scandal, ce naiba. Va este amanta individa asta, ce dracu'o tineti asa in brate, cand e clar ca lumina zilei ca nu e nici sinistratat, nici sarantoaca. Nu va e putin rusine de alegatori ?

LLOLL
29 Apr 17:28
+0
VOTURI
-0

Tare rau fratzilor dezvaluirea asta :))) stiu si eu cativa boschetari care dorm pe banci prin parcuri si care sunt patroni in evidentele ONRC asa ca... Oricum intreaga mascarada se vede ca e "pe surse" probabil din interiorul PMB de la cineva caruia probabil i-au fost lezate interesele de catre Mirela iar "jurnalistii" RTV au pus botul de zici ca au descoperit un nou Watergate!! Daca i-ati demasca pe cei care intr-adevar fac combinatzii de sute de mii si milioane de euro ar fi ceva....dar asa ramaneti aceiasi gazetari din scoala lui cristoiu si a gainilor cu pui vii ca leafa oricum merge!!! macar pana va intra patronul ala cinstit al vostru la racoare , ca dupa nu se stie! S-ar putea sa va angajati zilieri la patron in agricultura si sa va munceasca ala ca pe hotii de cai ca oricum multi dintre voi asta si sunteti la origini ::))

dusu
29 Apr 16:45
+0
VOTURI
-0

uite asa a se fac toti din primarii cu terenuri, case si masini.....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE