Sova, Ghiță și Vanghelie, suspendați din funcțiile PSDPremierul Victor Ponta a declarat, marți, că Dan Șova, Sebastian Ghiță și Marian Vanghelie se vor suspenda din toate funcțiile PSD. "I-am autosuspendat", a declarat Ponta. Ei vor rămâne, însă, în PSD.

Victor Ponta: Dosarul lui Hrebenciuc nu va mai fi impiedicat si se va prezenta in fata justitiei
Victor Ponta: Dosarul lui Hrebenciuc nu va mai fi împiedicat și se va prezenta în fața justiției
Foto: rador.ro

"Cei care greșesc plătesc. Este o perioadă în care trebuie disciplină. Astăzi îi suspendăm din partid, dar dacă nu se liniștesc, vom recurge la măsuri mai grave", a declarat Victor Ponta.

"Nu am nicio problemă. Mă suspend până la primul Comitet Executiv, că nu cred că e o problemă. M-am cerut singur să mă autosuspend, la pachet. Eu am o singură funcție: Marian Vanghelie (...) A fost o scăpare firească, nervoasă, i-am explicat președintelui că de două luni sunt urmărit, sunt cinci mașini... ", a declarat Vanghelie, după anunțul făcut de Ponta și referitor la filmarea în care îi înjură pe Sebastian Ghiță și Victor Ponta.

Biroul Politic Național al PSD s-a întrunit marți la ora 15:30.

"Este foarte clar că există prejudicii de imagine, că oamenii aceştia sunt colegii noştri, dar trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru lucruri care nu au de a face cu campania electorală în mod direct şi că, din acest punct de vedere, sunt suspendaţi din toate funcţiile din partid. Este o decizie pe care a luat-o Biroul Permanent Naţional. Evident că am propus acest lucru şi am discutat cu aceşti colegi ai mei, pentru că vreau ca PSD să fie, în continuare, cel mai puternic partid din ţară şi cel mai disciplinat, mai ordonat şi cel mai responsabil", a mai spus Ponta, în conferinţa de presă organizată după şedinţa BPN al PSD.

Întrebat dacă Şova rămâne purtător de cuvânt al partidului, Ponta a răspuns: „Purtătorul de cuvânt este doamna Firea. Toate funcţiile din partid...asta înseamnă toate funcţiile. Cei trei (Şova, Vanghelie, Ghiţă, n.r) sunt suspendaţi din funcţiile din partid”

Viorel Hrebenciuc și Dan Șova sunt urmăriți penal, pentru că Şova îi promitea lui Hrebenciuc "amnistie si graţiere obligatoriu!" în schimbul șefiei PSD. HREBENCIUC ȘI-A DAT DEMISIA DIN PARLAMENT.

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a spus, într-o declaraţie de presă, că Dan Şova şi Viorel Hrebenciuc au greşit faţă de PSD şi că aceştia trebuie să se pună la dispoziţia justiţiei, informează romaniatv.net.
"Conform deciziei de la Orăştie enunţată de preşedintele Ponta, cer suspendarea domnilor Şova şi Hrebenciuc din PSD. Victor Ponta vrea sa apere legea şi corectitudinea. Aceşti oameni au greşit în partid. Nu ştiu dacă au greşit şi în faţa legii. Domnul Ponta a spus că cine va face jocuri în PSD va fi exclus. Justiţia trebuie să arate adevărul despre retrocedari. Şi despre Macovei. Şi despre regimul Basescu", se arată în declaraţia deputatului PSD.

După ce Șova a fost surprins uneltind cu Hrebenciuc să pună mâna pe partid, iar ambilor le-a cerut demisia Sebastian Ghiță, Marian Vanghelie a făcut o criză de isterie, lovind mașina unor paparazzi, dar înjurând în același timp pe Ponta și pe Ghiță, după ce a fost filmat de paparazzi la o cină cu iubita sa, Oana Mizil și cu familia Geoană.

Biroul Permanent Național al PSD are 33 de membri, în frunte cu Victor Ponta. Dintre aceștia, 13 sunt cercetați pentru fapte de corupție. Printre ei se numără și președintele executiv al partidului Liviu Dragnea, sau vicepreședintele Dan Nica.

Biroul Permanent Național al PSD are 33 de membri, în frunte cu Victor Ponta. Dintre aceștia, 12 sunt cercetați pentru fapte de corupție.

1. VICTOR PONTA Preşedinte
2. LIVIU DRAGNEA Preşedinte Executiv-Trimis în judecată pentru corupţie
3. ION ILIESCU Preşedinte de onoare
4. NICOLAE BĂNICIOIU Vicepreşedinte
5. MARIAN VANGHELIE Vicepreşedinte
6. TITUS CORLĂŢEAN Vicepreşedinte
7. DAN NICA Vicepreşedinte-Dosarele Microsoft şi EADS
8. EUGEN BEJINARIU Vicepreşedinte-Dosarele Microsoft şi EADS
9. CONSTANTIN NIŢĂ Vicepreşedinte
10. DAN ŞOVA Vicepreşedinte-Cercetat pentru corupţie
11. ION CĂLINOIU Vicepreşedinte
12. GHEORGHE NICHITA Vicepreşedinte-Cercetat pentru corupţie
13. PAUL STĂNESCU Vicepreşedinte-Cercetat pentru corupţie
14. ROBERT NEGOIŢĂ Vicepreşedinte
15. MIRCEA COSMA Vicepreşedinte-Cercetat pentru corupţie
16. IOAN RUS Vicepreşedinte
17. MIRCEA DUŞA Vicepreşedinte
18. MARIAN OPRIŞAN Vicepreşedinte-Trimis în judecată pentru corupţie
19. ION MOCIOALCĂ Vicepreşedinte
20. ECATERINA ANDRONESCU Vicepreşedinte-Cercetată pentru corupţie
21. CORINA CREŢU Vicepreşedinte
22. ROVANA PLUMB Vicepreşedinte, Preşedinte OFSD
23. OLGUŢA VASILESCU Vicepreşedinte
24. GABRIELA FIREA Vicepreşedinte
25. ANDREI DOLINEASCHI Secretar General
26. MIRCEA DRĂGHICI Trezorier-Cercetat pentru corupţie
27. GHEORGHE BUNEA STANCU Preşedinte CFN-Trimis în judecată pentru corupţie
28. ION POPA Preşedinte OPSD
29. VALERIU ZGONEA Preşedinte Camera Deputaţilor
30. ILIE SÂRBU Lider grup Senat-Cercetat pentru corupţie
31. MARIAN NEACŞU Lider grup Camera Deputaţilor- Trimis în judecată pentru corupţie.
32. CĂTĂLIN IVAN
33. MIHAI STURZU Preşedinte TSD.

Etichete: ghiţă, psd, sova, Vanghelie

0/2 COMENTARII
Leo
22 oct 10:24
+0
VOTURI
-0
Suspendarea lui peste! La anul (februarie-martie) chiar daca iese sau nu iese Ponta presedinte, se face congres si sunt pusi la loc! Sa isi dea demisia din parlament si mai ales ce se intampla cu Ecaterina Andronescu si Athanasiu ca acolo se blocheaza ancheta penala! S-au suspendat din functiile PSD, dar raman in partid si in parlament (Hrebenciuc e inca la stadiul de promisiune ca demisioneaza). Praf in ochi pentru creduli!
Xell
21 oct 20:00
+0
VOTURI
-0
Cum ma, "i-am autosuspendat"?
Asta cunoaste limba romana? Cum poti autosuspenda pe altcineva? Te poti autosuspenda pe tine, dar nu pe altul.

Omul asta vrea sa fie Presedintele Romaniei cand nu stie bine limba romana? I-au suflat ungurii in gura, sau ce are?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE