Dan Șova predă,în continuare,la Facultatea de Drept din Bucureşti: "Nu sunt într-un caz de corupție"Dan Șova va preda, în continuare, drept fiscal studenților la Facultatea de Drept din Capitală, deşi procurorii anticorupție au cerut arestarea sa preventivă, pentru trei infractiuni de complictate la abuz în serviciu.

Șova preda, in continuare, la Facultatea de Drept din Bucuresti: "Nu sunt intr-un caz de coruptie"
Șova predă, în continuare, la Facultatea de Drept din Bucureşti: "Nu sunt într-un caz de corupție"
Foto: indiscret.ro

Flavius Baias, decanul facultății, spune că nu există niciun document care să ateste schimbarea statutului de cadru didactic a lui Șova, la Facultatea de Drept, unde este, în continuare, conferențiar. "Nici in evidentele noastre si nici in cele ale Universitatii din Bucuresti (care este angajatorul nostru) nu exista vreun document privind schimbarea statului de cadru didactic al domnului conf. univ. dr. Dan Sova", afirma Flavius Baias, decanul Facultatii de Drept, Bucuresti pentru Hotnews.ro.

Intrebat de HotNews.ro daca doreste sa predea in continuare la Facultatea de Drept, in conditiile in care este acuzat de procurori pentru trei infractiuni de complictate la abuz în serviciu, Dan Sova spune ca nu este suspect intr-un caz de coruptie, ci intr-unul de complicitate morala la abuz in serviciu.

"Nu sunt intr-un caz de coruptie. Nu ati citit Codul Penal? Sunt intr-un caz de complicitate morala la abuz in serviciu. Nu este un caz coruptie", a declarat Sova pentru Hotnews. Intrebat daca considera ca este moral sa predea drept fiscal, in conditiile in care DNA a cerut arestarea sa, Sova a raspuns: "A fost un abuz". Dupa aceasta explicatie, Sova a închis discuția.

Un alt profesor sugereaza ca Sova poate profesa mai departe. Intrebat daca crede ca conducerea facultatii va lua vreo masura in privinta lui Dan Sova, Razvan Dinca, din cadrul Facultatii de Drept declara ca pana la intrunirea conditiilor legale nu crede ca acest lucru se va intampla.

Pe de altă parte, un reputat profesor al Facultatii de Drept, care a preferat sa vorbeasca in conditii de anonimat, compara cazul lui Dan Sova cu cel al fostului prim-ministru, Adrian Nastase, care la randul sau a trecut printr-o situatie asemanatoare, dupa ce a a fost condamnat la inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii", in urma cu doi ani. Dupa nenumarate articole de presa Adrian Nastase si-a pierdut calitatea de profesor al Facultatii de Drept.

"Un lucru este simplu si trebuie spus. Prin comportamentul sau domnul Sova a dezonorat profesia de avocat. Cat priveste profesia de profesor, sa nu uitam ca si Adrian Nastase a fost multa vreme profesor dupa ce faptele de care era acuzat se consumasera. Este o oglinda a societatii in care ne afla si a modului in care aceasta societate perverteste valori si face irelevante principiile", a declarat pentru HotNews un alt profesor al Facultatii de Drept, care a tinut sa-si pastreze anonimatul.

Mai mult pe Hotnews.ro.

Etichete: arestare, corupţie, dan şova, DNA, Facultatea de Drept

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE