Spaţii comerciale din Bucureşti, intabulate ilegal. Mai multe persoane, cercetateMai multe persoane, între care zece funcţionari publici, sunt cercetate pentru că ar fi intabulat în cartea funciară, în mod nelegal, dreptul de proprietate asupra a zece spaţii comerciale aflate în Bucureşti pentru ca acestea să fie dobândite ilegal de reprezentantul unei asociaţii. Anchetatorii au pus sechestru pe spaţiile vizate, valoarea acestora depăşind 2,2 milioane de lei.

Control politie
Control poliţie

 

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, într-un dosar penal de abuz în serviciu şi fals.

"Faptele ar fi fost comise de reprezentanţii unor asociaţii meşteşugăreşti din Bucureşti şi angajaţi ai unei instituţii, în contextul înstrăinării patrimoniului imobiliar al asociaţiilor. Astfel, în perioada 16-17 iulie 2019, au fost audiate 12 persoane (9 funcţionari), cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals", a transmis IGPR.

Anchetatorii au precizat că, în 2014, prin folosirea mai multor înscrisuri falsificate, reprezentantul unei asociaţii, în scopul dobândirii ilegale a 10 spaţii comerciale situate pe raza municipiului Bucureşti, aflate în patrimoniul unei foste cooperative meşteşugăreşti, ar fi instigat funcţionarii să întabuleze în cărţile funciare, în mod nelegal, dreptul de proprietate asupra acestora.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat, a fost luată măsura asigurătorie a sechestrului asupra celor 10 spaţii comerciale, valoarea lor fiind de aproximativ 2.200.000 de lei.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

 

Etichete: cercetari, spaţii comerciale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE