Spaţiile comerciale din clădirile cu risc seismic, verificate de inspectorii Primăriei CapitaleiInspectorii Primariei Municipiului Bucuresti au verificat, in ultimele 30 de zile, 178 de imobile incadrate in clasa I de risc seismic sau in categoria pericol public, din cele 357 existente pe teritoriul Capitalei.

Spatiile comerciale din cladirile cu risc seismic, verificate de inspectorii Primariei Capitalei
Spaţiile comerciale din clădirile cu risc seismic, verificate de inspectorii Primăriei Capitalei
Foto: click.ro

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, în prezent, in 147 imobile nu se mai desfăşoara activităţi economice.

În alte 31 de imobile, 13 agenţi economici care desfăşurau activitate de alimentaţie publică fara autorizatie de functionare, au fost sancţionaţi contravenţional cu 1000 de lei fiecare şi s-a dispus măsura complementară de suspendare a activităţii.

Pentru utilizatorii spaţiilor cu altă destinaţie care desfăşurau alte activităţi decât cele alimentaţie publică ( librarii, farmacii, vanzari textile etc) s-a dispus sistarea activităţii.

Proprietarii/administratorii spaţiilor din cele 31 imobile în cauză au fost notificaţi să înceteze activitatea urmând ca după confirmarea primirii somatiilor, proprietarii/ administratorii să fie sanctionaţi cu amendă intre 50.000 -70.000 lei.

Primăria Capitalei precizează că, potrivit prevederilor OG 20/1994, pentru nerespectarea prevederilor art. 2 alin. (6^1) care interzice organizarea şi desfăşurarea de activităţi permanente şi/sau temporare în spaţiile situate în imobile incadrate în clasa I de risc seismic se sancţionează proprietarii construcţiilor/spaţiilor, persoane fizice sau juridice, asociaţiile de proprietari, respectiv persoanele fizice sau juridice care au în administrare construcţii/spaţii din aceste construcţii, si nu utilizatorii spatiilor.

Etichete: cladiri risc seismic, cutremur, Primăria Bucureşti, spaţii comerciale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE