Specialiştii IT din GovITHub au încheiat colaborarea cu Guvernul după modificarea Codurilor penaleBursierii programului guvernamental GovITHub refuză să mai colaboreze cu Executivul, ei declarându-se indignaţi pentru că guvernul a aprobat marţi seara ordonanţa care schimbă Codurile penale şi proiectul de lege privind graţierea.

GovITHub
GovITHub
Foto: Agerpres

"În urma adoptării ordonanţei de urgenţă (OUG) prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală privind abuzul în serviciu şi a proiectului de lege privind graţierea, bursierii GovITHub se declară indignaţi şi refuză să îşi continue activitatea sub coordonarea actualului guvern şi a echipei sale de miniştri", se arată într-o postare de Facebook, pe pagina proiectului GovITHub.

Unul dintre bursieri a precizat pentru Mediafax că tinerii au încheiat contracte de voluntariat şi de burse în luna octombrie, acestea urmând să expire la finalul lunii martie.

Programul guvernamental GovITHub a fost creat în 2016 ca urmare a unei iniţiative de implicare civică a specialiştilor IT din mediul privat care îşi doresc să contribuie în mod activ la digitalizarea instituţiilor publice şi la îmbunătăţirea relaţiei cetăţeanului cu statul.

Etichete: coduri penale, GovITHub, modificare coduri penale, oug coduri penale, proteste București

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h