Spectacol pentru salvarea Teatrului Evreiesc. Maia Morgenstern: "Nu este un protest"Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat, a declarat că actorii teatrului au susţinut luni seară, în faţa instituţiei, un spectacol cu scopul de a informa opinia publică internaţională faţă de starea în care se află clădirea, însă evenimentul nu a fost unul de protest.

Maia Morgenstern
Maia Morgenstern
Foto: Dan Moruzan

Întrebată dacă spectacolul care a avut loc luni, de la ora 18.00, în faţa Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală este o formă de protest, Maia Morgenstern a precizat că "este un spectacol de teatru, este un spectacol de salvare a Teatrului Evreiesc, este un spectacol menit să sensibilizeze", scrie realitatea.net.

"Acest spectacol se vrea a informa opinia publică internaţională în legătură cu starea în care se află clădirea Teatrului Evreiesc de Stat, clădire monument istoric", a mai spus Maia Morgenstern.

De asemenea, Maia Morgenstern a precizat că autorităţile au promis reprezentanţilor Teatrului Evreiesc de Stat că îi vor ajuta să refacă imobilul, în condiţiile în care 30% din acoperişul instituţiei culturale a fost distrus din cauza viscolului.

"Avem foarte multe promisiuni. Aşteptăm momentul în care aceste promisiuni se vor concretiza, conform procedurilor, conform paşilor ce urmează a fi făcuţi. (...) Până atunci, noi am contactat Inspectoratul de Stat pentru Construcţii şi vom fi în posesia unui document emis de un expert în ceea ce priveşte monumetele istorice, un expert agreat de Ministerul Culturii, în care se va formula un punct de vedere avizat, nu al unuia şi al altuia, în legătură cu starea clădirii", a mai spus directorul Teatrului Evreiesc de Stat.

 

Etichete: maia morgenstern, teatrul evreiesc

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE