Spitalul Elias și-a închis trei secții pe perioada stării de urgențăManagerul Spitalului Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti, Dr. Mugur Cristian Ardelean, a decis, joi, ca „Începand cu data de 18.03.2020 se suspenda activitatea Sectiilor de Pediatrie, Geriatrie-Gerontologie si Sectia exterioara de Recuperare medicala, balneofizioterapie Olanescu pe perioada starii de urgenta pe teritoriul Romaniei". „Personalul sectiilor a caror activitate a fost suspendata va participa in continuare la activitatile organizate in spital pentru prevenirea raspandirii noului tip de coronavirus, in functie de necesitate", se mai arată în decizie.

Spitalul Elias
Spitalul Elias

Motivul este riscul infectarii pe viitor a pacientilor din sectiile inchise cu virusul COVID-19:

  • La sectia de pediatrie nu se poate face izolarea copiilor suspecti sau pozitivi pentru virusul SARS-COV-2
  • Investigatiile imagistice pentru copii se fac la parterul cladirii principale, zona desemnata izolarii pacientilor cu COVID-19
  • Sectia ATI nu poate asigura izolarea copiilor cu COVID-19 si ingrijiri de terapie intensiva pentru acestia
  • Sectia de geriatrie-gerontologie este exterioara spitalului iar, pentru efectuarea investigatiilor imagistice se impune deplasarea pacientilor catre spital cu ambulanta, serviciul de imagistica fiind situat la parterul spitalului in zona destinaat izolarii pacientilor cu COVID-19.

Etichete: coronavirus, elias, SECTII, spital

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE