Spitalul Sanador va fi extins cu o clădire ridicată lângă Piaţa Victoriei FOTOSpitalul Sanador va fi extins cu o nouă clădire cu șase etaje, ridicată lângă Piața Victoriei, în spatele unei clădiri cu statut de monument istoric care va fi consolidată și reabilitată. Proiectul a fost aprobat marţi de Consiliul General al Municipiului București. 

Spitalul Sanador va fi extins cu o cladire ridicata langa Piata Victoriei FOTO
Spitalul Sanador va fi extins cu o clădire ridicată lângă Piaţa Victoriei FOTO

Spitalul privat Sanador va mai avea o clădire. CGMB a aprobat marţi ca, pe lângă actualul spital de pe Strada Sevastopol, să se ridice o nouă clădire.

Conform PUZ-ului se propune construirea unei clădiri 2S+P+6E cu funcțiunea servicii medicale. Noul spital va fi ridicat în spatele unei clădiri cu statut de monument istoric. Proiectul prevede consolidarea, reabilitarea și refuncționalizarea clădirii-monument, dar și desființarea împrejumuirii spre stradă și amenajarea unui spațiu urban adecvat. 

"În acest spital se va face terapie împotriva tumorilor cu rezonanță magnetică și energie nucleară. La subsolul spitalului, va fi construit un buncăr unde vor fi puse două reactoare", declara arhitectul Dan Șerban, care a realizat proiectul Sanador, la prezentarea PUZ-ului în Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei.

Etichete: sanador, spital bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h