Spitalul Universitar va avea un bloc operator cu 11 săli care pot funcţiona simultan din primăvarăSpitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) va avea, din aprilie, un bloc operator nou cu 11 săli care pot funcţiona simultan pentru toate specilităţile chirugicale, potrivit managerului unităţii sanitare Cătălin Cârstoiu.

Spitalul Universitar va avea un bloc operator cu 11 sali care pot functiona simultan din primavara
Spitalul Universitar va avea un bloc operator cu 11 săli care pot funcţiona simultan din primăvară

Prezent la spital, joi, ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a spus că speră ca până de Paşti să fie gata blocul operator.

"Practic este unul dintre cele mai moderne din România. Înainte de sărbători am reuşit să dăm drumul a blocul operator de la Institutul Oncologic Bucureşti", a spus Bănicioiu, care a fost prezent la SUUB pentru inaugurarea centrului de donare de sânge din spital, ocazie cu care a vizitat stadiul lucrărilor la noul bloc operator şi la maternitate.

Ministrul a mai spus că nu mai trebuie făcută decât achiziţia echipamentelor pentru noul bloc operator, scrie Mediafax.

Sălile de operaţie au fost realizate în conformitate cu standardele europene în vigoare, cu circuite separate pentru produsele folosite şi cele noi, a spus managerul SUUB Cătălin Cârstoiu.

El a precizat că în spital sunt internaţi anual 65.000 de pacienţi, dintre care aproximativ 60% necesită intervenţii chirurgicale.

"Vor avea de câştigat atât pacienţii, cât şi medicii. Sălile sunt gata, mai avem de luat echipamentele medicale, adică masă de operaţii, aparate de anestezie, şi cele nemedicale, adică partea de climatizare. Sunt necesare echipamentele aferente a 11 săli de operaţii. Dacă însumăm tot vom merge la o estimare de 5 milioane de euro, cam pe aici, vor fi echipamente de ultimă generaţie", a spus Cârstoiu.

Potrivit managerului, acum fiecare secţie a spitalului are câte o sală de operaţie. Cele opt săli care există deja vor rămâne funcţionale în continuare.

"La acestea se vor adăuga cele 11 săli din blocul operator nou, în total 19 săli de operaţie. Se vor efectua aproximativ 77 de operaţii pe zi. Nu va mai exista aşteptare pentru operaţie. Vor fi două săli tampon pentru politraumă. Va exista o scădere majoră a timpului de intervenţie. Şi de asemenea, trebuie să menţionez, avem un bloc operator pentru chirugia cardiacă. Am efectuat deja opt astefel de operaţii. Clinica de chirugie cardiacă am realizat-o cu ajutorul unui medic român care a lucrat în străinătate şi a revenit acasă", a mai spus Cârstoiu.

Etichete: chirurgie, operaţie, spital, Spitalul Universitar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h