Sporuri salariale ILEGALE de peste 40 milioane euro la Apele Române - raport Curtea de ConturiUn raport al Curţii de Conturi dezvăluie un val uriaş de nereguli la Administraţia Naţională „Apele Române" (ANAR). Paguba adusă bugetului de stat: aproximativ 65 milioane euro, în perioada 2012-2014 din care aproape 40 milioane euro pentru sporuri salariale ILEGALE. 

Sporuri salariale ILEGALE de peste 40 milioane euro la Apele Romane - raport Curtea de Conturi
Sporuri salariale ILEGALE de peste 40 milioane euro la Apele Române - raport Curtea de Conturi

Foştii şefi de la Apele Române au reuşit să plătească angajaţilor, în numai trei ani, sporuri salariale ilegale de peste 40 de milioane de euro, din care 10 milioane de euro prime de vacanţă şi al 13-lea salariu.

Încă 21 de milioane de euro s-au pierdut, din cauza neglijenţei conducerii, în urma insolvenţei Hidroelectrica SA, iar în jurul a 3,5 milioane de euro s-au risipit pe afaceri imobiliare păguboase şi achiziţii ilegale de bunuri, se arată în raportul Curţii de Conturi legat de execuţia bugetară pe anii 2012-2014 la Administraţia Naţională „Apele Române" (ANAR).

Inspectorii Curţii de Conturi apreciază că şefii de la ANAR, în frunte cu fostul director Vasile Pintilie (omul baronului PSD de Vrancea, Marian Oprişan), au dus pe Apa Sâmbetei, în intervalul amintit, sume colosale. Se vorbeşte despre deturnarea a cel puţin 64,5 milioane de euro, dintre care 40 de milioane de euro s-au dus pe salarii ilegale, iar restul pe achiziţii dubioase şi insolvenţe regizate, potrivit Adevarul.ro.

ANAR a primit de la bugetul public, în perioada 2012-2014, subvenţii de stat de 325 de milioane de euro. Marea problemă este că, după câte spun inspectorii Curţii de Conturi, bani au fost cheltuiţi în mod ilegal, abaterile constatate fiind de aproape 65 de milioane de euro.

 

Etichete: Apele Române, raport Curtea de Conturi, sporuri ilegale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE