SRI: Grupări anarhiste au încercat să deturneze protestele împotriva exploatării de la Roșia MontanăProiectul de la Roşia Montană este o problemă de securitate naţională, a declarat şeful SRI, George Maior.

Un nou prostest impotriva exploatarii de la Rosia Montana
Un nou prostest împotriva exploatării de la Roșia Montană

George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), a declarat la finalul audierii în Comisia specială privind proiectul Roşia Montană, din Parlament, că Serviciul a trimis peste 500 de informări privind acest proiect factorilor de decizie şi că Roşia Montană constituie o problemă de securitate naţională. Totodată, Maior a mai declarat că informările au cuprins şi "încercări ale structurilor extremiste şi eco-anarhiste de a exploata sau influenţa mişcările de protest" pe acest subiect, scrie gandul.info.

"Subiectul Roşia Montană s-a aflat permanent în atenţia SRI, încă din 1999. Roşia Montană constituie o problemă de securitate naţională. informările au avut ca scop prevenirea unor riscuri de prejudiciere a statului român în domeniul auro-argentifer, nerespectarea legii prin afectarea echilibrului ecologic, de patrimoniu sau a climatului social", a spus George Maior. 

SRI a trimis, în perioada ianuarie 1999-septembrie 2013, peste 500 de informări privind Roşia Montană, care au ajuns la peste 70 de persoane care deţin funcţii de demnitate publică şi sunt îndreptăţite prin lege să primească astfel de informări. Mai mult, SRI a revenit cu istoricul problemei Roşia Montană de fiecare dată când structura aparatului central de stat s-a schimbat - schimbări de Guvern, de preşedinte, etc. "A fost vorba despre analize complexe asupra riscurilor şi beneficiilor proiectului de la Roşia Montană, necesitatea stabilirii valorii şi a structurii geologice a zăcământului de acolo, precum şi riscul de blocare a implementării investiţiei", a mai spus George Maior.

0/3 COMENTARII
gheorghitazbaganu
01 oct 13:03
+0
VOTURI
-0
Mare porc acest Liviu Maior. Ce sa deturneze? cea mai patriotica manifestatie din ultimii 23 de ani? de ce a acceptat el si serviciile ca porcii de la RMGC sa inchida mina de la Rosia Montana in 2006? Cine e intrat la puscarie pentru aceasta crima? Cine a intrat la puscarie pentru concesionarea terenului hotilor de la RMGC?
Mona
30 sep 18:55
+0
VOTURI
-0
Sunt şocată de ce aud în ultima vreme despre protestatari.Pe lângă acest George Maior, funcţionar aflat vremelnic în frumtea SRI, instituţie puternic implicată prin anumiţi angajaţi ai ei, în numerose afaceri oneroase din România, am rămas mască atunci când am auzit cum ne cataloghează mega-premiatul de către CNN, M. Gâdea. Mi-e ruşine de ruşinea lui. Eu am 56 de ani şi protestez în fiecare duminică în Alba Iulia. Lângă mine sunt mame cu copii, intelectuali, elevi, studenţi, pensionari, paşnici, calmi, luminoşi, dar extrem de determinaţi să schimbe în bine soarta României. În mintea domnului mai sus menţionat, noi suntem băsişti, cumpăraţi de Soros şi atenţie, oameni care ne bem urina (!!!). Incredibil ce poate face banul din om şi mai ales, teama. Ei ştiau că sunt pe ultima sută de metri şi erau siguri că în cel mai scurt timp îşi vor fi încheiat planul. Dar iată, nişte oameni simpli sau trezit şi le strică planurile. Nu se aşteptau la asta şi fac spume. Un alt lucru de-a dreptul terifiant a fost cel în care ne-a ameninţat că îşi va scoate adepţii să ne dea o lecţie. Săracul de el încă mai crede că oamenii care au participat la diferite evenimente emoţionale pe care le-a organizat, nu pot să îi întoarcă spatele în secunda doi, când l-au prins că minte şi realizează în sfârşit că au fost crunt manipulaţi. Tot ce spun aceşti indivizi este cusut grosolan cu aţă albă şi miroase extrem de urât. Mi-a plăcut enorm o lozincă din piaţă: "Dacii n-au murit, tocmai i-aţi trezit." Aşa este.
CRBL
30 sep 18:06
+0
VOTURI
-0
domne, ce sa-ti zic... ANARHIE A FOST IN VAGINU' MA-TII CAND TE-A NASCUT, AVORTON SECURIST!!! anarhie este in toata politica romaneasca, nu la rosia montana... George Maior, aveti o functie degeaba, aia sunt protestatari, nu anarhisti. ca mai e unu' dobitoc si scrie pe o casa, sanctioneaza-l pe ala, dar nu-l baga in aceeasi oala cu cei care NU VOR SA DISTRUGA ULTIMA PARTE SALBATICA DIN EUROPA!!!!!!!!!!!!! George Maior, schimba-ti serviciul!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE