SRI: Nu sunt informaţii privind riscuri la securitatea naţională după atentatele de la BruxellesSRI anunţă că sistemul de alertă teroristă se menţine în prezent la nivelul "Albastru-precaut". Conform serviciului, nu există informaţii care să arate o legătură directă între evenimentele din Bruxelles şi riscuri la adresa securităţii naţionale.

SRI: Nu sunt informatii privind riscuri la securitatea nationala dupa atentatele de la Bruxelles
SRI: Nu sunt informaţii privind riscuri la securitatea naţională după atentatele de la Bruxelles
Foto: cotidianul.ro

SRI anunţă că în România sistemul de alertă teroristă se menţine la nivelul "Albastru-precaut" întrucât "până în prezent, nu există informaţii care să ducă la o legătură directă între evenimentele din Bruxelles şi riscuri la adresa securităţii naţionale" însă "SRI a luat toate măsurile necesare la nivel naţional şi ne asigurăm de menţinerea climatului de siguranţă a cetăţenilor români", informează mediafax.ro.

Totodată, SRI " condamnă ferm atacurile teroriste din capitala Belgiei" şi anunţă că "suntem alături de poporul belgian şi vom continua să oferim sprijin partenerilor noştri instituţionali în lupta pe care o ducem împreună împotriva terorismului", se arată în comunicatul de presă.

"Ceea ce s-a întâmplat în Belgia nu are cum să nu ne afecteze. Astăzi vorbim de un terorism global. Ţintele teroriştilor nu mai sunt doar statele, ca entităţi compacte, ci direct cetăţenii, ca entităţi individuale. Din aceste considerente, nu văd exagerate anumite măsuri de prevenire ale oricăror acţiuni pe profil antiterorist care ar putea pune în pericol securitatea naţională. Principalele noastre arme sunt informaţia şi legea", se mai precizează în comunicatul SRI.

Etichete: atentat bruxelles, Bruxelles, SRI

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE