SRI: România este tranzitată de europenii care vor să se alăture Statului Islamic



Serviciul Român de Informații a anunțat, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă, că un numar crescut de persoane, mai ales din vestul Europei și Balcanii de Vest, sunt interesate să plece în Siria și Irak, pentru a particpa la conflictele de acolo, tranzitând, cu predilecție, România și Bulgaria, ca rute terestre. SRI susține că "gestionarea eficientă a riscurilor asociate acestui fenomen este extrem" de dificilă, fără unele "instrumente legale".

SRI: Romania este tranzitata de europenii care vor sa se alature Statului Islamic
SRI: România este tranzitată de europenii care vor să se alăture Statului Islamic
Foto: romaniatv.net

Potrivit SRI, în zona de conflict sunt implicați, de partea diferitelor grupări extremiste, peste 4.000 de luptători, cetățeni sau rezidenți ai unor state europene, scrie hotnews.ro.

SRI precizează că a emis comunicatul pentru a face precizări îin contextul declarațiilor publice referitoare la tranzitul prin România spre/dinspre Siria al unor persoane (foreign fighters) implicate în conflictul din regiune".

Joi, ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a evidențiat, cu ocazia unei reuniuni antiteroriste, desfășurate la Londra, importanța eforturilor de oprire a circulației membrilor grupului terorist Stat Islamic, prin țări europene precum România și Bulgaria, potrivit The Guardian. În acest context, Hammond a reamintit că a efectuat vizite la Bucuresti și Sofia, precizând că Marea Britanie colaborează strâns cu serviciile de informații, din România și Bulgaria, potrivit Mediafax.

SRI a cerut insistent, în ultima perioadă, adoptarea și promulgarea Legii securității cibernetice, criticată de o serie de ONG-uri, textul legislativ fiind, în cele din urmă, declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională a României.

Etichete: ISIS, siria, SRI, Statul Islamic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE