SRI va cumpăra un sistem pentru urmărirea cheltuirii banilor în instituţiile publiceServiciul Român de Informații va cumpăra un sistem IT prin care să fie mai bine controlată cheltuirea banilor în instituții publice. Sistemul va identifica rapid și firmele ai căror acționari sau administratori figurează la mai multe societăți și au cazier judiciar și persoanele fizice în cazul cărora sunt neconcordanțe între venitul declarat și clădirile, terenul sau mașinile achiziționate, scrie profit.ro.

SRI va cumpara un sistem pentru urmarirea cheltuirii banilor in institutiile publice
SRI va cumpăra un sistem pentru urmărirea cheltuirii banilor în instituţiile publice

Pentru un astfel de sistem, care va fi finalizat până la sfârșitul anului viitor, SRI este pregătit să cheltuiască 114,6 milioane de lei, fără TVA, din bugetul de stat și fonduri europene.

Introducerea unui astfel de sistem informatic de integrare și valorificare operațională și analitică a volumelor mari de date este argumentată de SRI prin modernizarea și eficientizarea activităților interne ale instituțiilor cu atribuții în prevenirea și combaterea fenomenelor de terorism, crimă organizată, corupție sau evaziune fiscală.

Alte argumente avansate sunt dezvoltarea funcției de prevenție, detectare și luare de măsuri pentru reducerea redundanței plăților în zona publică, prevenirea fraudei și abuzurilor și creșterea eficienței în actul guvernamental, creșterea gradului de utilizare a serviciilor de eguvernare din prisma procesării și interpretării datelor.

Etichete: bani publici, institutii publice, sistem IT SRI, SRI

0/2 COMENTARII
@Cacris
19 Jul 09:56
+0
VOTURI
-0
SRI - atribuții în prevenirea și combaterea fenomenelor de terorism, crimă organizată, corupție sau evaziune fiscală.

Acu' pricepi ce-i "fte"?
Cris
18 Jul 18:26
+0
VOTURI
-0
"neconcordanțe între venitul declarat și clădirile, terenul sau mașinile achiziționate"

Astea sunt atributiile ANAF nu ale SRI. Ori e nesanatos la cap ala care a scris articolul (nu m-ar mira) ori aia de la SRI au inebunit de tot.

Ce-i fte grija pe cei de la SRI daca corespunde venitul cu patrimoniul ????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE