Stadionul Giuleşti, pericol public pentru suporteri. Ce nereguli a descoperit Jandarmeria. VIDEOMiercuri, 16 iulie 2014, a debutat oficial sezonul 2014-2015 al fotbalului românesc, cu partidele din turul preliminar al Cupei Ligii Adeplast, o competiţie nou înfiinţată, transmisă de LOOK TV. Înaintea disputării meciului dintre F.C. RAPID Bucureşti şi C.S. U Craiova, Jandarmeria Capitalei a verificat stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu şi a descoperit numeroase nereguli la nivel de organizare. Conducerea Rapidului a reuşit să obţină, în ultimul moment, o aprobare provizorie pentru folosirea stadionului în meciurile oficiale, în contextul în care stadionul are infrastructura deteriorată, la una din peluze lipsesc scune, iar cele rămase au sisteme de prindere ruginite, care pot crea un pericol pentru suporteri.

Stadionul din Giulesti, pericol public pentru suporteri. Ce nereguli a descoperit Jandarmeria
Stadionul din Giuleşti, pericol public pentru suporteri. Ce nereguli a descoperit Jandarmeria
Foto: sptfm.ro

"Conform Art. 11 din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive cu modificările şi completările ulterioare, înainte de începerea fiecărui sezon competiţional, toate arenele în incinta cărora se desfaşoară competiţii sportive cu grad de risc sunt supuse unei verificări din punctul de vedere al respectării condiţiilor de siguranţă", anunţă Jandarmeria Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Verificarea se efectuează de o comisie care are în componenţă un reprezentant al direcţiei judeţene pentru sport, un reprezentant al unităţii de jandarmi competente teritorial, un reprezentant al organizatorului competiţiei şi responsabilul de ordine şi siguranţă al organizatorului de joc.

"Cu ocazia desfăşurării activităţilor prevăzute de lege, la nivelul Municipiului Bucureşti, pe stadionul „Valentin Stănescu" comisia a constatat că nu sunt întrunite toate condiţiile de siguranţă a spectatorilor şi a stabilit omologarea provizorie a arenei sportive, cu precizarea că se pot desfăşura jocuri de fotbal doar cu dispunerea suporterilor în cele două tribune ale stadionului.

Stadionul are o infrastructură deteriorată, la una dintre peluze lipsesc scaune, iar cele rămase au sisteme de prindere ruginite, se pot desprinde şi pot crea un pericol pentru spectatori sau oficiali.

Totodată au fost constatate şi probleme privind sistemul de supraveghere video şi sistemul de turnichete.

Jandarmeria Capitalei va pune întotdeauna siguranţa spectatorilor pe primul loc şi va lua toate măsurile necesare pentru atingerea acestui obiectiv", mai anunţă Jandarmeria Capitalei, în comunicatul citat.

Jandarmeria şi oficialii LPF au decis închiderea peluzei a II -a din cauza lipsei de siguranţă! "S-a obţinut cu greu o aprobare provizorie ca să jucăm acest meci", a recunoscut şi preşedintele giuleştenilor, Nicolae Manea, pentru fanatik.

În acest context, oficialii Rapidului au scos doar 5.400 de bilete la vânzare, la tribunele 0, 1 şi 2, singurele în care suporterii au acces.

Etichete: Giulesti, Jandarmeria Capitalei, nereguli, pericol, Stadion, suporteri, video

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE