STARE de ALERTĂ într-un sector al Capitalei, din cauza necolectării gunoiului. Vezi reacţia REBUÎn Sectorul 4 al Capitalei a fost declarată stare de alertă, după ce operatorul de salubritate REBU, al cărui contract expiră în 10 aprilie, a ridicat 1.600 de pubele de la persoane fizice, fără a le înapoia pentru a asigura continuitatea colectării gunoiului, anunţă reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

Gunoaie Bucuresti
Gunoaie Bucureşti

UPDATE: Compania de salubrizare REBU anunță că va colecta deșeurile menajere din Sectorul 4 al Capitalei până pe 10 aprilie, inclusiv, conform contractului în vigoare, care expiră la această dată, și că a propus continuarea activității, însă autoritatea locală a refuzat. Precizările au fost făcute în contextul în care primarul Daniel Băluță a declarat că instituie stare de alertă în Sectorul 4 din cauza faptului că REBU nu respectă programul de salubrizare stradal și a ridicat pubelele de la beneficiari.

"Contractul în cadrul căruia, în ultimii 10 ani, am asigurat consecvent un serviciu de calitate pentru toți locuitorii Sectorului, a expirat în data de 10 ianuarie 2017. Acesta a fost prelungit de către Primăria de Sector, pentru un interval de 90 de zile. În tot acest interval, administrația nu a inițiat nicio procedură de predare-primire a serviciului prin care să asigure continuitatea colectării deșeurilor", declară Florin Cepănariu, directorul general al REBU, într-un comunicat transmis AGERPRES.

În data de 10 aprilie 2017, termenul de 90 de zile va expira, iar REBU nu își va putea continua activitatea în lipsa unui cadru legal.

"Am înaintat către Primăria Sectorului 4 propunerea de a închiria echipamentele și resursele umane în speranța continuării activității de salubrizare în serviciul cetățenilor și, mai mult, a asigurării unui loc de muncă pentru cei aproximativ 500 de angajați REBU afectați de încetarea acestui contract. În 20 de ani de prezență în Sectorul 4, am colectat 1,7 milioane tone de deșeuri și am lucrat în folosul a peste 200.000 de cetățeni lunar. Am făcut demersuri pentru ca iminenta expirare a contractului să nu afecteze un întreg sector și cetățenii săi. Am întâmpinat însă un refuz ferm din partea Primăriei", susține Cepănariu.

El precizează că, în cadrul contractului de salubrizare, REBU a achitat numai în ultimii 10 ani peste 15,6 milioane de lei către municipiul București pentru chiriile aferente locațiilor închiriate de la Primărie și dividende în valoare de peste 32,3 milioane de lei (peste șapte milioane de euro) și menționează că Primăria Capitalei deține 50% din compania REBU iar 50% dintre acțiuni aparțin companiei RER București SRL.

REBU mai susține că în urma întâmpinării unui "refuz" din partea autorităților în procedura de tranziție s-a trecut la aplicarea reglementărilor contractuale.

"La încheierea contractului, trebuie să asigurăm ridicarea recipienților de colectare dați în folosință către utilizatori. Prin urmare, declarațiile alarmante ale reprezentanților Primăriei Sectorului 4 referitor la colectarea pubelelor se referă de fapt la o reglementare contractuală de care au cunoștință", adăugă reprezentantul companiei.

Stare de alertă în Sectorul 4 al Capitalei, din cauza necolectării gunoiului

"SC REBU SA, operatorul de salubritate aflat sub contract cu Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti pentru colectarea deşeurilor menajere şi asigurarea serviciilor de salubrizare stradală, refuză să respecte prevederile legale, punând astfel în pericol sănătatea a peste 300 de mii de locuitori ai sectorului. În ciuda nenumăratelor demersuri ale administraţiei locale, inclusiv de natură juridică, SC REBU SA continuă acţiunile vădit ilegale de ridicare a recipienţilor de colectare a deşeurilor", arată reprezentanţii primăriei.

Ei spun, însă, că operatorul de salubritate trebuie să respecte contractul până la finalizarea acestuia, având obligaţia de a ridica în continuare gunoiul, până în 10 aprilie.

De asemenea, aceştia mai spun că, dacă firma nu va respecta prevederile contractuale şi nu va înapoia cele 1.600 de pubele, va fi acţionată în judecată.

În cadrul unei şedinţe a Comitetului Local pentru situaţii de urgenţă, care a avut loc miercuri, părţile păreau să fi ajuns la un acord. Joi, însă, a fost declarată starea de alertă.

Primăria Sectorului 4 a renunţat, începând din 10 aprilie, la contractul cu REBU, activitatea de salubrizare urmând să fie prestată, temporar, până la finalizarea unei licitaţii, de o firmă a primăriei, SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local.

Etichete: Daniel Băluță, gunoi, REBU, Sectorul 4, stare de alerta

0/4 COMENTARII
Lavinia Cristina
04 iul 13:54
+0
VOTURI
-0
Mi se pare inadmisibil. Eu locuiesc in Cosmopolis si niciodata nu s-a pus problema de asa ceva. Curatenia si sanatatea ar trebui sa fie pe primul loc intr-o capital care se vrea a fi una europeana.
JAMES
11 iun 22:11
+0
VOTURI
-0
Pur LSD, MDMA, pilule de partid, extaz - pastile xtc, JWH-018, ketamină hcl, MDPV, pulbere de metadonă, pulbere de oxicodonă, A-pvp

E-mail (jamescaroll20@gmail.com)
(Skype: james_carol)

Ecstasy -xtc pilule, MDMA, JWH-018, ketamină hcl, MDPV, metadonă pulbere, pulbere de oxicodonă, A-pvp, pudră de cocaină, MDPV, APVP, MDIA, 2C-I, 2C-E, 2C-P, 2C-B , Pelleturi de 5-MeO-DALT, 3,4-CTMP

RĂSPUNSURI DE RĂSPUNSURI ȘI REDUCERI SUNT DISPONIBILE) ORDINEAZĂ
Fox
07 apr 11:27
+0
VOTURI
-0
Ai draq astia de la Rebu nu vor sa munceasca fara contract! SI nici nu vor sa faca cadou pubelele lor! Noroc ca avem o primarie foarte desteapta care a stiu sa rezolve problema din timp sa nu ajungem in situatia asta... desi stia ca expira contractul!!!
nnnvd
07 apr 10:30
+0
VOTURI
-0
Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din București cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție.Deși e o problemă ce pune clipă de clipă în pericol viața pietonilor din păcate e mult prea puțin mediatizată spre deloc.Exemple:Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Calea Giulești,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Călărași,Bulevardul Bucureștii Noi,Calea Șerban Vodă,Bulevardul Gheorghe Șincai,Bulevardul Nerva Traian,Bulevardul Mărăști etc etc.Și televiziunile capitalei mai mult închid ochii în loc să tragă semnale de alarmă și să ne ajute să scăpăm mai repede de ele.Și dacă le scrii în calitate de telespectator să difuzeze subiectul ăsta se fac că nu văd.Papagalii de la Europa FM dacă le scrii să difuzeze la știri subiectul ăsta răspund doar în genul "mulțumim că ești ascultător fidel al postului nostru și mulțumim pentru propunere" dar să se ocupe să mediatizeze problema asta Doamne ferește.Oameni buni!Se-ngroașă gluma!Scrieți cât mai mulți televiziunilor să difuzeze subiectul ăsta.E-n joc viața pietonilor.Indiferența ucide!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE