Stare de catastrofă naturală în Franţa, în urma furtunilor puternice. 16 oameni au murit. VIDEOFranţa a instituit stare de catastrofă naturală, după furtunile puternice care au devastat sudul ţării. În prezent, Coasta de Azur este sub ape.

Stare de catastrofa naturala in Franta, in urma furtunilor puternice. 16 oameni au murit. VIDEO
Stare de catastrofă naturală în Franţa, în urma furtunilor puternice. 16 oameni au murit. VIDEO
Foto: antena3.ro

În urma inundaţiilor masive care au lovit sud-estul Franţei, cel puţin 16 oameni au murit. Pe Coasta de Azur, numeroase locuinţe au fost avariate, iar sute de maşini au fost luate de viituri. Cele mai afectate zone au fost Cannes, Cannet, Antibes, Juan les Pins şi Theule sur Mer, unde precipitaţiile abundente de sâmbătă seară au provocat pagube însemnate.

Ploile torenţiale au provocat mai multe alunecări de teren în apropierea Cannes-ului. Drumurile au fost acoperite de nămol, care a blocat şi circulaţia trenurilor. Apa a pătruns în case, iar oamenii au avut la dispoziţie doar câteva minute ca să se salveze, scrie libertatea.ro.

Imaginile surprinse la faţa locului arată cum sute de vehicule au fost luate de ape şi de noroi, unele ajungând în Marea Mediterană.

Bilanţul provizoriu al dezastrului din Franţa se ridică la 16 morţi şi trei dispăruţi. Totodată, circa 70.000 de locuinţe au fost afectate de întreruperi ale electricităţii.

Etichete: Franţa, inundaţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE