Staţie de tramvai cu lift pe Pasajul BasarabPasajul Basarab va fi prevazut cu statie de tramvai cu lift
Pasajul Basarab va fi prevăzut cu staţie de tramvai cu lift

Conform protocolului, lucrările vor presupune şi instalarea de copertine, lifturi de acces, scări rulante şi trotuare rulante spre Gara de Nord, scrie newsin.ro.

Peroanele staţiei de pe pod vor avea lungimea de 90 de metri şi lăţimea de 19 metri. Staţia va avea două căi de acces: una pe Calea Griviţei şi una pe bulevardul Dinicu Golescu. Accesul se va face pe scări fixe şi rulante şi cu lifturi.

La realizarea acestor obiective, Primăria Capitalei va veni cu finanţarea, iar CFR SA va pune la dispoziţie terenul şi planurile de arhitectură.

Pasajul Barasab ar fi trebuit dat în folosinţă, conform declaraţiilor primarului Sorin Oprescu, la sfârşitul lunii martie însă, ulterior, termenul a fost prelungit până la o dată necunoscută pentru că ar mai trebui montaţi senzori seismici şi făcute probele de greutate cu tramvaiele pe şine.

Costul final al podului hobanat se ridică la peste 770 milioane lei, la mai bine de patru ani şi jumătate de la începerea lucrărilor.

Etichete: Gara de Nord, lift, Pasajul Basarab

0/0 COMENTARII
Stefan
01 mai 11:30
+0
VOTURI
-0

Nu inteleg ce treaba are CFR-ul?Oprescu si Primaria vin cu banii,ce nevoie mai e si de CFR?

florin
29 apr 18:00
+0
VOTURI
-0

nu e posibil ca basarabu sa nu fie terminat dupa 4 ani jumate si 770 de milioane de lei cheltuiti! un primar capabil si constiincios n-ar fi ajuns aici, intr-o situatie ridicola, in care trebuie sa inventeze o data fictiva la care se termina lucrarile...daca si doar daca nu era oprescu. sper ca nu va mai fi...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE