Staţii comune pentru autobuze şi tramvaie pe Şoseaua IanculuiAutobuzele si tramvaiele care circula pe Soseaua Iancului vor avea statii comune
Autobuzele şi tramvaiele care circulă pe Şoseaua Iancului vor avea staţii comune

Lucrările de modernizare a Şoselei Iancului vor începe în această toamnă, a anunţat Primăria Sectorului 2 printr-un comunicat.

Conform sursei menţionate, proiectul prevede reabilitarea integrală a bulevardului prin refacerea infrastructurii şi a carosabilului, a trotuarelor şi parcajelor la sol, precum şi a pistelor pentru biciclişti şi modernizarea liniilor tramvaielor 46 şi 55.

"Calea de rulare a tramvaiului va fi carosabilă şi va permite accesul autobuzelor care vor opri în aceleiaşi staţii, fapt care va permite desfiinţarea benzii marginale destinate mijloacelor în comun. Zona de tramvai va fi denivelată faţă de carosabil cu circa 15 cm, fiind separată cu borduri de delimitare", se precizează în comunicat.

Pistele de biciclete vor fi prevăzute pe ambele părţi ale străzii, şi în funcţie de particularităţile terenului, vor fi atât pe trotuare, cât şi pe carosabil, unde se va crea un culoar special separat de şosea prin montarea de separatori. În zonele de interes pentru biciclişti vor fi amplasate spaţii speciale pentru parcarea acestora, susţin reprezentanţii administraţiei locale.

În cadrul aceluiaşi proiect sunt prevăzute lucrări de amenajare peisagistică şi spaţii verzi prin plantarea de arbori şi arbuşti, completarea plantaţiilor de aliniament şi înlocuirea vegetaţiei bătrâne sau bolnave. Totodată, Primăria Sectorului 2 are în vedere şi amplasarea de mobilier urban pe întregul traseu, fiind prevăzute adăposturi pentru călători în toate staţiile liniilor de transport în comun, montarea de panouri de informare, chioşcuri de vânzare a biletelor, de presă şi flori, toatele publice, bănci, jardiniere şi coşuri de gunoi.

Etichete: autobuz, călători, piste biciclete, Sectorul 2, Şoseaua iancului, tramvai

0/0 COMENTARII
Sorin D
28 sep 11:44
+0
VOTURI
-0

In sfarsit, ma ma tot intrebam cand va incepe si la mine in cartier o reparatie capitala a soselei ca mi-am facut masina zob prin gropile din sosea dar ma intreb!? de ce numai toamna cand se raceste vremea, cand vin ploile si chiar zapada???? Iar va fi o treaba de mantuiala... care nu va tine decat 6 luni, 1 an, cel mult!!!!Pe Pantelimon sa mai asfaltat o data acum cca 5 ani si cam tot de atunci au aparut si gropile.

Itsuki Minami
26 sep 15:26
+0
VOTURI
-0

Aha...deci incep cat de curand si aici lucrarile de modernizare...adevarat santier ...va fi...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE