Statii Verzi: 34 de statii de tramvai din Bucuresti, acoperite cu vegetatie pana în octombrieStația de tramvai Sf. Gheorghe din București a fost acoperită cu vegetație, fiind primul dintre cele 34 de refugii care fac parte proiectul "Stații verzi", inițiat de Asociația pentru Responsabilitate Socială "Plan B", cu sprijinul non-financiar al Primăriei Municipiului București și al RATB.

Statia de tramvai Sf. Gheorghe din Bucuresti a fost acoperita cu vegetatie, fiind primul dintre cele 34 de refugii care fac parte proiectul "Statii verzi
Stația de tramvai Sf. Gheorghe din București a fost acoperită cu vegetație, fiind primul dintre cele 34 de refugii care fac parte proiectul "Stații verzi

Amenajarea refugiilor de tramvai va fi facuta de specialisti in domeniu, iar proiectul "Statii Verzi" este identic cu cel aplicat in toate tarile occidentale: include un sistem de drenaj si protectie inteligent, un panou de vata minerala hidrofila si un substrat de covor sintetic de cocos. Fiecare statie a fost suplimentata cu 3 sisteme de siguranta in plus, pentru sustinerea acoperisului verde.

Planta aleasă - 'Sedum', este ideala pentru realizarea acoperisurilor verzi pentru ca nu este pretentioasa, rezista la lipsa apei si la temperaturi extreme.

Cele 34 de statii sunt:

Statia CFR Cotroceni ambele sensuri

Statia Valea Cascadelor ambele sensuri

Statia Radox ambele sensuri

Statia Valea Oltului ambele sensuri

Statia Stadion Dinamo ambele sensuri

Statia Bucur Obor ambele sensuri

Statia Ziduri Mosi ambele sensuri

Statia Teiul Doamnei ambele sensuri

Statia Iancului ambele sensuri

Statia Pierre de Coubertin ambele sensuri

Statia Piata Chisinau ambele sensuri

Statia Sf Gheorghe -statie dubla

Statia Dimitrie Cantemir - Budapesta ambele sensuri

Zona sediului RATB

Statia Mircea Vulcanescu

Statia Mihai Eminescu

Statia Piata Victoriei

Statia Dr. Felix (Victoriei) - ambele sensuri

Statia Afi Cotroceni

Statia Pasaj Victoriei

Statia Piata Baneasa

 

Primarul General, Gabriela Firea: "Dam astazi startul unui proiect inedit si benefic pentru bucuresteni, proiect pe care l-am putea denumi "Statii Verzi" - prin care 34 de statii de tramvai din Bucuresti vor fi acoperite cu vegetatie, pana la mijlocul lunii octombrie. Este un proiect cu finantare privata si multumesc tuturor organizatiilor care îl sustin (Asociatia pentru Responsabilitate Sociala 'Plan B', Kaufland Romania, Engie Romania si Schneider Electric). Municipalitea, prin RATB, pune la dispozitie aceste refugii.

Intr-un oras aglomerat, conteaza fiecare metru patrat de spatiu verde, iar transformarea refugiilor de tramvai intr-o oaza de verdeata are atat valoare estetica - se pune in valoare un spatiu neutilizat, reprezentand o pata de culoare adusa constructiilor de beton - si contribuie totodata la diminuarea poluarii si incurajarea folosirii mijloacelor de transport in comun. Asteptam si alte astfel de initiative, le incurajam, le sustinem si suntem motivati sa lucram impreuna.

Totodata, in efortul nostru de a avea o Capitala curata, nepoluata, va reamintesc faptul ca, in viitorul apropiat, vom organiza, cu ajutorul RATB, licitatii pentru 100 de tramvaie si 100 de autobuze electrice. Speram ca toate aceste masuri conjugate vor contribui la reducerea semnificativa a gradului de poluare in Capitala".

 

Etichete: RATB, ratb bucuresti, statii verzi, statii verzi bucuresti

0/4 COMENTARII
LUCRU LA DOMICILIU
08 Sep 17:52
+0
VOTURI
-0
Ultima sansa munca pe net exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35
Dumnezeu Dominatorul
08 Sep 13:33
+0
VOTURI
-0
Ordin de Memorat si de Promovat
Si a zis Dumnezeu: "Sa fie Danacu Viorel, ca sa nu se inteleaga cu Nicu Viorel Danacu!" Si asa a fost.
Si a zis Dumnezeu: "Sa fie fecale si diarie Gigi Becali, fiul lui Atanase si Alexandrina Becali, cu fiicele sale,
Teodora, Alexandra si Cristina, domiciliat in sos./bld. pipera tunari nr. 41!" Si asa a fost.
Si Dumnezeu nu se indoieste de creatia Sa si e bine ca e asa.
Domnul Dumnezeu a facut ca Danacu Viorel sa nu se mai inteleaga cu el insusi,
cat timp o trai Danacu Viorel.
Zis-a Domnul Dumnezeu: "Sa fie excrement Gigi Becali, cat timp o trai el".
Domnul Dumnezeu a facut ca sa fie prost Gigi Becali, cat timp o trai Gigi Becali.
Iisus le-a zis tuturor apostolilor: danacu viorel si nicu viorel danacu au fost, exista si vor fi prostii
prostilor si asa vor ramane cat vor trai.
Iisus le-a zis tuturor apostolilor: gigi becali a fost, este si va fi spurcaciune cat va trai.
Dumnezeu va scoate din pomul vietii si din cetatea sfanta partea celor ce vor sterge sau modifica ceva din
cuvintele scrise si vor fi exterminati.
vlad
08 Sep 10:37
+0
VOTURI
-0
Acum am vazut, statia AFI Cotroceni... unde trotuarul statiei are jumatate de metru si nu pot oamenii nici sa treaca unul pe langa altul :))
Vlad
08 Sep 10:35
+0
VOTURI
-0
O IDIOTENIE!!! O chestie noua, pe care nu o sa stie sa o intretina. Stati linistiti ca nu au facut contract si de mentenanta, a venit clientul partidului, a zis ca are o chestie misto de vandut, s-a facut instant!!! Intre timp sunt o groaza de statii de tramvai care sunt practic inexistente, toate sunt mizere!!! Iar ei pun muschi, care o sa fie practic incubator pentru insecte si paraziti!!! Poate o sa raceasca putin statia, dar sincer... pot sta 5 minute la 5 grade celsius in plus fata de sub muschiul asta.... PENTRU CA ATAT AR TREBUI SA ASTEPTAM UN TRAMVAI, NU???

Cat despre discursul lui Firea, cu oxigenul produs, lupta impotriva CO2... probabil nu-si da seama ca un singur copac matur produce mai mult oxigen decat toate statiile astea la un loc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h