Staţiile de pe magistrala 5 de metrou prind formă. Prima turnare de planşeu la Romancierilor. FOTOMetrorex anunţă pe site-ul dedicat exclusiv construcţiei magistralei 5 de metrou că, în prezent, echipele de muncitori de pe şantier lucrează la turnarea primului planşeu la staţia de metrou Romancierilor. 

În urmă cu aproape o săptămână, Ministerul Transporturilor a primit confirmarea că Metroul de Drumul Taberei a fost inclus în Programul Operaţional Sectorial pe Transport şi va primi fonduri europene nerambursabile.

Odată proiectul inclus pe POS-T (Programul Operaţional Sectorial pe Transport), statul poate finanţa direct lucrările, urmând să-şi deconteze banii de la UE.

Potrivit directorului Metrorex, frezele sunt deja în pământ la Academia Militară. De acolo începe săparea tunelului spre Drumul Taberei. Nu se va lucra concomitent. Prima freză sapă timp de două săptămâni dupa care se opreşte şi-i urmează a doua.

În total, este vorba de patru miliarde de euro ce ar putea fi accesați, dacă autoritățile române își vor face treaba așa cum trebuie.

La începutul lunii august, au fost publicate primele fotografii din depoul de metrou Valea Ialomiţei, de pe Magistrala 5. La depoul de la Valea Ialomiţei vor staţiona cele 21 de garnituri de metrou ce vor circula între Eroilor și Râul Doamnei. Fotografiile sunt disponibile aici. 

Primul tronson al magistralei 5 de metrou, care face legătura între Drumul taberei şi Universitate, va avea o lungime de 6,2 kilometri şi va număra 10 staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Valea Argeşului şi Râul Doamnei.

Luna trecută s-au făcut lucrări la racordul spre staţia Romancierilor şi s-a demarat finalizarea lucrărilor la planşeul superior al staţiei Orizont

Restricţii de trafic în Drumul Taberei

Între timp, din cauza lucrărilor la magistrala 5 de metrou, circulaţia în Drumul Taberei a fost restricţionată pe anumite porţiuni. Restricţiile sunt valabile până la jumătatea lunii septembrie. 

Astfel, până pe data de 16 septembrie 2013, vor fi aplicate restricţii de circulaţie cu devierea traficului rutier pe Bd. Drumul Taberei, între Bd. Vasile Milea şi strada Lt. Nicolae Găină, pentru execuţia lucrărilor în zona staţiei de metrou Orizont, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Circulaţia pe Bd. Drumul Taberei în zona staţiei Orizont se va desfăşura astfel:

- Pe sensul de mers dinspre Bd. Vasile Milea spre strada Lt. Nicolae Găină circulaţia se va realiza pe două benzi, de-o parte şi de alta a statiei de metrou Orizont prin asigurarea unei benzi dedicată numai accesului auto cu lăţimea de 3,5 metri, iar cealaltă dedicată accesului auto şi troleibuzelor cu lăţimea de 3 metri.

- Pe sensul de mers dinspre strada Lt. Nicolae Găină spre Bd. Vasile Milea circulaţia se va realiza pe o singură bandă dedicată accesului auto şi troleibuzelor, cu o lăţime de 3 metri.

Poliţiştii recomandă şoferilor următoarele rute ocolitoare:

- Piaţa Răzoare – bd. Timişoara – str. Mihaela Ruxandra Marcu / str. Sibiu /str. Braşov – bd. Drumul Taberei

- Drumul Sării – str. Lt. Col. Constantin Marinescu – str. Sibiu – bd. Drumul Taberei.

Etichete: lucrari metrou bucuresti, magistrala 5, magistrala 5 de metrou, Metrorex, realitatea, statii metrou magistrala 5

0/3 COMENTARII
vasile
19 Aug 14:55
+0
VOTURI
-0
Daca o nenorocita de groapa dureaza atat...
Popescu
14 Aug 18:57
+0
VOTURI
-0
Dă, Doamne! Noi , cetățenii din Dr.Taberei ne rugam fierbinte sa vedem coșmarul asta terminat...avem nevoie de metrou ca de aer.
Fox
14 Aug 13:54
+0
VOTURI
-0
Incet - incet articolele astea devin un fel de mijloc de sustinere morala a locuitorilor din Dr Taberei: "hai ca se lucreaza, mai aveti putintica rabdare"! Oricum e un proiect ce trebuie sustinut prin toate mijloacele, si prefer sa citesc despre evolutia lucrarilor la metrou decat sa citesc cate sticle de apa plata a mai impartit primarul sectorului 4 sau cum a intrat Oprescu in cartea recordurilor cu nu stiu ce carnat! Yac!!! :))))

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE