Statul Islamic avertizează ca ar putea comite noi atentate, fiind menţionate Roma, Berlin şi LondraGruparea jihadistă Statul Islamic a difuzat marţi o înregistrare video în care sugerează că ar putea comite şi alte atacuri în Occident, menţionând Roma, Berlin şi Londra ca posibile ţinte, transmite Reuters.

Statul Islamic avertizeaza ca ar putea comite noi atentate, fiind mentionate Roma, Berlin si Londra (Foto jurnalistii.ro)
Statul Islamic avertizează ca ar putea comite noi atentate, fiind menţionate Roma, Berlin şi Londra (Foto jurnalistii.ro)

"Daca ieri a fost Parisul si astazi Bruxellesul, doar Allah stie unde va fi maine. Poate va fi la Londra, sau Berlin, sau Roma", afirma in limba engleza un membru al gruparii jihadiste, in inregistrarea video care arata imagini cu urmarile unor atacuri precedente.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atentatele care au ucis 31 de persoane la Bruxelles, luna trecuta, si pentru atacurile de la Paris din luna noiembrie anul trecut, soldate cu 130 de morti.

In inregistrarea video difuzata de ISIS, sunt prezentate imagini si cu Camera Comunelor din Londra si Colosseumul din Roma.

Potrivit Daily Star, citat de Agerpres, vocea masculina, care se adreseaza in limba engleza, cu un puternic accent arab, se refera in mod repetat la "natiunile crucii".

"Natiuni ale crucii, acest mesaj este pentru voi, optiunile voastre sunt cateva. Fie va alaturati Islamului, sau platiti tribut, sau va confruntati cu razboiul", afirma vocea masculina, care explica faptul ca Bruxellesul si Parisul au fost tinte deoarece "natiunile crucii" nu au inteles mesajul.

Inregistrarea prezinta de asemenea un clip cu Turnul Eiffel care se prabuseste, imagine despre care se crede ca este inspirata de jocurile video Modern Warfare 3. Filmul "Fight Them: Allah Will Punish Them by Your Hands" a fost difuzat luni de Alwaiad, sectiunea media a Statului Islamic.

Etichete: atentate, avertizare, berlin, Londra, stat islamic, tinte, toma

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE