Statul român cheltuie 500 €/an cu un elev. Polonia de două ori mai multRomânia cheltuie anual câte 500 de euro pentru fiecare elev, acesta fiind costul mediu de finanţare per elev plătit din bugetul de 4,5 miliarde de euro pe an alocat educaţiei. Investiţiile statului român în educaţie sunt de cinci ori mai mici decât cele ale statului norvegian şi de două ori mai scăzute prin comparaţie cu cel polonez, arată datele Eurostat.

Statul roman cheltuie 500 €/an cu un elev, la jumatate fata de Polonia
Statul român cheltuie 500 €/an cu un elev, la jumătate faţă de Polonia

„Finanţarea are cu siguranţă o legătură cu rezultatele elevilor, însă nu cred că dacă s-ar majora am avea brusc o evoluţie pozitivă a performanţei tinerilor, pentru că noi nu avem un sistem eficient. Polonezii, spre exemplu, nu au avut în ultimii 10-15 ani creşteri semnificative în finanţarea educaţiei, însă au crescut nivelul pregătirii elevilor constant, investind eficient aceleaşi sume în zone cu impact în rezultatele acestora“, a explicat Ştefan Pălărie, preşedinte al Şcolii de Valori, un ONG care derulează programe educaţionale pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

În prezent, statul cheltuie 3,4% din PIB cu educaţia (faţă de ţinta propusă de 6% din PIB), pentru şcolarizarea celor peste 3,3 milioane de elevi, scrie zf.ro.

Etichete: cost, elev, şcoală, statul român

0/4 COMENTARII
Nume*
14 dec 01:01
+0
VOTURI
-0
That's an astute answer to a tricky quiteson http://hbgkupz.com [url=http://ouuwijdje.com]ouuwijdje[/url] [link=http://xxsmaz.com]xxsmaz[/link]
Nume*
12 dec 15:44
+0
VOTURI
-0
Shoot, who would have thhogut that it was that easy?
Nume*
11 dec 09:35
+0
VOTURI
-0
Alrghit alright alright that's exactly what I needed!
Frone
16 ian 18:01
+0
VOTURI
-0
Ar fi fost interesant sa spuneti cat cheltuieste statul cu un puscarias si cu un caine!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h