Statul român intervine în cazul Bodnariu. Întâlnire la Oslo între ambasador și familieAmbasadorul României la Oslo se va întâlni astăzi cu familia Bodnariu și cu noul avocat din oficiu pentru a se discuta despre următorii pași ce vor fi făcuți în acest caz, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. De asemenea, Guvernul României solicită autorităților din Norvegia să fie informat periodic asupra evoluției anchetei. 

Statul roman intervine in cazul Bodnariu. Intalnire la Oslo cu ambasadorul si cu familia
Statul român intervine în cazul Bodnariu. Întâlnire la Oslo cu ambasadorul și cu familia

"Sperăm într-o clarificare rapidă a situaţiei, în interesul copiilor, fără inflamarea situaţiei, în baza bunelor relaţii pe care România le are cu Norvegia", a afirmat Dan Suciu.

Miercuri, ambasadorul României la Oslo se va întâlni și cu ministrul Familiei, Egalității și Incluziunii sociale din Norvegia pentru a discuta despre cazul familiei Bodnariu. 

Luni, ministrul de Externe Lazăr Comănescu a avut o discuție și cu unchiul copiilor, care locuiește în România.

"Primul ministru doreșlte să fie ținut la curent cu toate aspectele anchetei  și cere părții norvegiene să țină cont de aspecte sensibile ale acestei situații", a mai declarat Dan Suciu. 

Sâmbătă, la amiază, circa 1.000 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei în semn de susţinere a familiei Bodnariu căreia statul norvegian i-a luat cei cinci copii.

Marius Bodnariu, cetățean român, este căsătorit cu o cetățeană norvegiană, Ruth Johanne Bodnariu. Împreună, cei doi soți au cinci copii și sunt stabiliți în Norvegia de aproximativ 10 ani. În 16 noiembrie 2015, Protecția Copilului (Barnevernet) a luat cele două fete de la școală, fără informarea părinților. Câteva ore mai târziu, funcționarii de la Protecția Copilului au venit la domiciliul familiei Bodnariu și, în lipsa tatălui care se afla la serviciu, au preluat cu forța și pe cei doi băieți ai familiei, lăsând-o pe mama cu mezinul de trei luni. A doua zi, 17 noiembrie 2015, față de familie s-a mai luat o măsură, susceptibilă de a fi abuzivă. Reprezentanții Protecției Civile s-au prezentat la reședința familiei, însoțiți de patru polițiști, fără niciun document oficial și au luat copilul de trei luni, declarând că mama este periculoasă. Pe de altă parte, tatăl a fost arestat sub acuzația de ''abuz asupra copilului''.

Etichete: ambasador, avocat, Bodnariu, Guvern, Oslo

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h