Statul vrea să plătească salariile pentru 20 de locuri de muncă nou create per firmăO nouă schemă de ajutor de stat este adusă în faţa firmelor de către Guvern. Potrivit acestei scheme, statul ar urma să finanţeze, nerambursabil, crearea a 20 de locuri de muncă de către o firmă, în anumite condiţii.

Statul vrea sa plateasca salariile pentru 20 de locuri de munca nou create per firma
Statul vrea să plătească salariile pentru 20 de locuri de muncă nou create per firmă
Foto: stcu.ro

Statul ar urma să dea sume nerambursabile pentru costurile salariale, la nivelul maxim al salariului mediu brut, înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, ca urmare a creării de minimum 20 de locuri de muncă determinate de realizarea unei investiţii iniţiale. Prima plată a ajutorului de stat este condiționată de crearea a minimum 20 de noi locuri de muncă pentru aceeaşi locaţie a realizării investiţiei, dintre acestea minimum 3 locuri de muncă pentru lucrători defavorizaţi, scrie Economica.net.

Perioada de derulare a schemei pentru emiterea de acorduri pentru finanţare este 01.07.2014 - 31.12.2020. Plata ajutorului de minimis se efectuează în perioada 2015-2025, în limita bugetului anual alocat schemei.

Bugetul maxim al schemei este de 2.700 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 600 milioane euro, cu posibilitatea suplimentării.

Potrivit, proiectului legislativ publicat vineri de Finanţe, ajutorul de stat se acordă dacă are un efect stimulativ şi contribuie la dezvoltarea regională şi se plăteşte după efectuarea totală sau parţială a cheltuielilor eligibile aprobate prin acordurile pentru finanţare.

Numărul total estimat al întreprinderilor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza schemei este de 1.500, se arată în document.

În luna februarie, la finalul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional, premierul Victor Ponta a anunţat că a fost convenit ca statul să plătească jumătate din valoarea totală a cheltuielilor salariale aferente pentru firmele care creează minimum 20 locuri de muncă, iar ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a precizat că statul va suporta din costul salarial atât salariul net, cât şi taxele aferente, iar schema de ajutor va fi valabilă timp de şapte ani, cu începere de la 1 iulie 2014.

Proiectul şi cheltuielile eligibile pe Economica.net.

Etichete: ajutor de stat, firmă, locuri de muncă, salarii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE