STB, decizie importantă pentru călători. Bucureștenii vor primi măști sanitare în autobuzeSTB va cumpăra măști sanitare, care vor fi împărțite călătorilor în autobuze și tramvaie, pentru a preveni răspândirea virusului gripal, a anunțat luni directorul STB, Andrei Creci, potrivit Antena3. Primarul general Gabriela Firea a anunţat, luni, la Comandamentul de urgenţă convocat din cauza cazurilor de gripă, că s-au înregistrat deja 939 de cazuri de gripă sezonieră la copii din învăţământul de stat. 

STB
STB

Totodată, Gabriela Firea a explicat că această măsură este pentru a-i proteja pentru bucureșteni: „Vom stabili care este modalitatea urgentă, dar legală, de a achiziționa un număr mare de măști sanitare. Nu este obligativitatea primăriei sau a STB, dar facem acest lucru pentru a proteja populația".

Gabriela Firea a anunţat că Societatea de Transport Bucureşti va împărţi măşti pentru a reduce răspândirea virusului

"STB nu are atribuţii, călătorii sunt responsabili de sănătatea lor, dar vine în plus în ajutorul populaţiei. Vom stabili care este modalitatea urgentă, dar legală de a achiziţiona un număr mare de măşti sanitare. Nu este obligativitatea primăriei sau a STB, dar facem acest lucru pentru a proteja populaţia. Inclusiv noi, la Primăria Capitalei, vom achiziţiona astfel de măşti pentru cazurile sociale, pentru cei care locuiesc în căminele noastre sau pentru cei care nu au un acoperiş deasupra capului", a mai anunţat primarul general.

 "Avem o situaţie în creştere. Avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră la copii. Pentru a face o comparaţie, anul trecut la 1 februarie aveam 817 cazuri. Nu e de speriat, dar e de remarcat că avem un număr mai mare decât anul trecut", a declarat, Gabiela Firea, în cadrul Comandamentului de urgenţă convocat din cauza cazurilor de gripă.

Firea a precizat că nu Primăria Capitalei sau primăriile de sector iau decizia închiderii unităţilor de învăţământ.

"Nu Primăria Capitalei şi nu primăriile de sector care au în administrare şcolile pot decide momentul în care pot fi închise şcolile. S-a făcut comparaţie cu situaţia în care şcolile au fost închise din cauza vremii. Acolo aveam noi atribuţii. Acum, având în vedere că este o problemă de sănătate, gravitatea situaţie o poate stabili Ministerul Sănătăţii, care ne comunică ce conduită trebuie să luăm. Nu trebuie să ne alertăm inutil, dar nici nu putem spune că nu se întâmplă nimic. Ni se cere insistent să întrerupem cursurile. Îi înţeleg pe părinţi, dar cred că trebuie să urmăm sfatul medicilor şi sfatul persoanelor competente. Acolo unde s-au întrerupt cursurile la unele grupe, decizia s-a luat pentru că erau deja câteva cazuri confirmate. Dar a înterupe în totalitate cursurile nu este o decizie pe care să o ia Primăria. Dacă ni se cere de la Ministerul Sănătăţii, ne vom conforma", a mai spus Gabriela Firea.

Firea precizează că există presiune din partea părinţilor pentru închiderea uniăţilor de învăţământ, dar decizia nu este a Primăriei. "Dacă ni se cere de la Ministerul Sănătăţii, ne vom conforma", a anunţat Firea. La rândul său, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), Alice Grasu, a declarat că, în perioada 19- 26 ianuarie, a crescut cu 20% numărul solicitărilor, iar numărul cazurilor cu febră cu 100%. Grasu a precizat că populaţia se aşteaptă ca la fiecare solicitare să ajungă şi medic, lucru care nu se pate face, cu toată mobilizarea. "Facem apel la populaţie să ia legătura cu medicul de familie pentru a primi tratament adecvat pentru virozele sezoniere", a declarat Alice Grasu, în cadrul Comandamentului de urgenţă de la Primăria Capitalei.

Alis Grasu: În perioada 19- 26 ianuarie, a crescut cu 20% numărul solicitărilor, iar numărul cazurilor cu febră cu 100% faţă de anul trecut/ Facem apel la populaţie să ia legătura cu medicul de familie pentru a primi tratament adecvat CITEȘTE ȘI Alis Grasu: În perioada 19- 26 ianuarie, a crescut cu 20% numărul solicitărilor, iar numărul cazurilor cu febră cu 100% faţă de anul trecut/ Facem apel la populaţie să ia legătura cu medicul de familie pentru a primi tratament adecvat

Etichete: călători, gripă, masti, stb

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE